Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Volby 2020: Výhru ANO vystřídala „sprcha“ pro Babiše a Zeman zaryl od poražené levice

Aktualizováno -
4. října 2020
22:00
Autor: simao, vei, sab, kal, sova, trm - 
2. října 2020
05:05

V říjnových krajských volbách opět nejvýrazněji uspělo hnutí ANO - na prvním místě je v deseti krajích, na druhém místě jsou celkově Piráti s 99 zastupiteli, stejně jich má i ODS. Naopak ČSSD i KSČM propadla. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Blesk Zprávy připustil, že po fantastickém výsledku přišla očekávaná sprcha u tvorby koalic, které jsou často bez ANO. Zmínil také nenávist, kterou k němu chovají jeho oponenti. Babišovi k úspěchu na CNN Prima News popřál i prezident Miloš Zeman, který podtrhl neúspěch levice. Podle něj je chyba v lidech, ale za Janem Hamáčkem (ČSSD) a Vojtěchem Filipem (KSČM) jsou podle něj horší. Dění kolem voleb, které se odehrály ve stínu covidu, jsme na Blesk.cz sledovali online.

  • Letošní účast v krajských volbách byla s 37,9 procenty druhá nejvyšší v historii.
  • Vládní sociální demokraté přišli o 88 zastupitelů a budou jich mít 37. Počet krajských mandátů komunistů se sníží z 86 na 13. Propad o osm na 53 křesel regionálních zastupitelů zaznamenali i lidovci. Vítězné vládní hnutí ANO si polepšilo o dva na 178 mandátů. O 31 krajských zastupitelů víc bude mít hnutí STAN, a to 69. Počet zastupitelů ODS vzrostl po letošních volbách ze 76 na 99. TOP 09 si zachová 19 krajských zastupitelů.
  • Jediný kandidát se stal senátorem v prvním kole - Zbyněk Linhart na Děčínsku. První kolo senátních voleb vyhráli Starostové. Jejich kandidáti postoupili v deseti z 27 obvodů a jeden mandát obhájili už v úvodním kole. Kandidáti navržení ODS uspěli v deseti obvodech, ANO v devíti, KDU-ČSL v sedmi.
  • Volby proběhly v době pandemie koronaviru. Její průběh v Česku i ve světě sledujeme v ONLINE přenosu zde
  • Lídři stran a hnutí včetně premiéra Andreje Babiše (ANO) se střetli před volbami v superdebatě Blesku plné hádek a osobních útoků. Odtajnili však i své volební ambice.
  • Premiér Andrej Babiš (ANO) byl v neděli hostem pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére.
  • Po volbách o půlnoci z neděle na pondělí vstoupí v Česku v platnost nový stav nouze. V řadě regionů zavřou střední školy, omezení postihne i restaurace a hospody, kde budou muset lidé sedět maximálně po šesti osobách u jednoho stolu. Přehled opatření ZDE.

Video  Babiš pro Blesk o volbách, obcházení v krajích i nepoměru mezi covidem a rakovinou  - Blesk - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Array

Volby 2020
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
ANO ANO Jihočeský kraj Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Karlovarský kraj KDU-ČSL KDU-ČSL Kraj Vysočina Kraj Vysočina Královéhrad. kraj Královéhrad. kraj KSČM KSČM Liberecký kraj Liberecký kraj Miloš Zeman Miloš Zeman Moravskoslez. kraj Moravskoslez. kraj ODS ODS Olomoucký kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Pardubický kraj *** Piráti *** Piráti Plzeňský kraj Plzeňský kraj Senát ČR Senát ČR SOCDEM (býv. ČSSD) SOCDEM (býv. ČSSD) SPD SPD STAN STAN Středočeský kraj Středočeský kraj TOP 09 TOP 09 Ústecký kraj Ústecký kraj Zlínský kraj Zlínský kraj
Zobrazit nové zprávy
17:33
3. 10. 2020

Do 2. kola senátních voleb v obvodě Plzeň-město postoupí podle propočtu ČTK Lumír Aschenbrenner (ODS) a Daniel Kůs (Piráti).

17:31
3. 10. 2020

Ve středočeských Průhonicích čekají novináři na vyjádření premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Ten je zatím podle informací Blesk Zpráv ve své vile nedaleko restaurace Sokolovna. 

Právě ve Středočeském kraji hnutí ANO může ztratit hejtmanské křeslo. Kandidátka vedená současnou šéfkou kraje a místopředsedkyní hnutí Jaroslavou Pokornou Jermanovou zatím figuruje na třetím místě za prvním hnutím STAN a ODS. 

Nyní má hnutí ANO ve středních Čechách 18,91% hlasů. Oproti volbám v roce 2016 tak ztrácí ale jen zhruba dvě procenta. 

Novináři čekají v Průhonicích na vyjádření premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. NA místě je i reportér Blesk Zpráv Jakub Veinlich (3. 10. 2020 V restauraci Sokolovna v Průhonicích, která patří premiéru Babišovi, jsou propagační materiály hnutí ANO - včetně čepice s nápisem Sorry jako.
17:27
3. 10. 2020

Do 2. kola senátních voleb v obvodě Žďár nad Sázavou postoupí podle propočtu ČTK Josef Klement (za KDU-ČSL) a starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD). Účast byla 38 %.

17:26
3. 10. 2020

Do 2. kola senátních voleb v obvodě Ostrava-město postoupí podle propočtu ČTK Zdeněk Jiříček (ANO) a Ondřej Šimetka (za ODS). Účast byla 34,2 %.

17:25
3. 10. 2020

Do štábu středočeského hnutí ANO v pražské restauraci Zubejda dorazila v 17:15 hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Kolem novinářů beze slova prošla.

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO (4. 10. 2020) Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO (4. 10. 2020) Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO (4. 10. 2020)
17:17
3. 10. 2020

Podle šéfa lidovců Mariana Jurečky se straně v senátních volbách vede zatím dobře. „Já jsem říkal, že úspěch u nás bude obhajoba dosavadních šesti mandátů. A zatím to vypadá, že se do druhého kola dostane až osm našich kandidátů, takže možnost našeho plného obhájení tady je,“ řekl Jurečka.

Pozitivně hodnotí také svou kandidátku v Olomouckém kraji, kterou vede a která je zatím s 12 mandáty a 18,28 procenty na třetím místě. „Ukazuje se, že změna v Olomouckém kraji je možná. Na druhém místě je hnutí STAN, které má o mandát navíc,“ podotkl s tím, že by právě s nimi mohla být uzavřena povolební koalice.

Marián Jurečka ve štábu KDU-ČSL Marián Jurečka ve štábu KDU-ČSL
17:15
3. 10. 2020

Předseda Pirátů Ivan Bartoš pro Blesk Zprávy okomentoval před vyhlášením výsledků dosavadní snažení strany k tomu, aby získali vytoužených 100 křesel v krajích. 

„Naše kampaň byla intenzivní, i když kvůli koronavirové pandemii to bylo jiné, než bychom si představovali (...) Myslím, že bych neudělal nic jinak a myslím, že 100 míst není nereálná ambice,“ uvedl Bartoš v době, kdy bylo sečteno téměř 90 procent hlasů a Piráti si drželi 12 procent voličů. 

Na dotaz Blesk Zpráv, proč nebyl zrušen volební štáb i přesto, že je některé strany a hnutí uzavřely, uvedl, že Piráti drží přísná hygienická opatření a chtěli udržet alespoň mikroklimatickou atmosféru volebních štábů. „Štáby jsou pro nás trochu jako odměna. Snažíme se udržet kontakt i s ostatními,“ odvětil.

Co jej ale mrzí, je fakt, že nemohl více času trávit s rodinou. „Zítra to budou dva měsíce, co se syn narodil. Už má sedm kilo. Snažil jsem se být doma co to šlo, ale poslední tři týdny se nahrnuly volby a debaty. Musím poděkovat Lydii, že to se mnou a malým zvládá,“ svěřil se Blesk Zprávám předseda. Dodal, že po vyhlášení výsledků „pofrčí“ domů. „Doufám, že se tam dostanu v sedm,“ uzavřel. 

Volby 2020: Předseda Ivan Bartoš (Piráti) během rozhovoru pro Blesk Zprávy (3.10.2020)
17:13
3. 10. 2020

Hnutí ANO se současnou hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou v čele se ve Středočeském kraji posunulo na průběžné třetí místo. Před vládní hnutí se dostala ODS v čele s Martinem Kupkou.

V regionu vedou zatím o více než dva procentní body Starostové a nezávislí. Jejich kandidátku vede předseda Vít Rakušan (STAN). Sečteno je prozatím kolem 85 %.

Kšiltovka „Sorry jako“ ve volebním štábu ANO (3. 10. 2020)
17:05
3. 10. 2020

„Já jsem rád, že jsou kraje, kde ty výsledky se blíží nebo překračují 10 procent,“

uvedl v ČT Jan Hamáček (ČSSD). „Na druhou stranu jsou kraje, kde jsme očekávali lepší výsledek,“ připustil. „Obecně pokud se podíváme na aktuální situaci sociální demokracie, tak ten průběžný výsledek odpovídá plus mínus tomu postavení naší strany na politické scéně, jakkoli jsem, přiznám se, očekával o jedno dvě procenta výsledek lepší,“ podotkl.

„Pokud se potvrdí ten výsledek pod 5 procent ve středních Čechách, tak to je samozřejěm špatná zpráva pro sociální demokracii, protože střední Čechy jsou velký a důležitý kraj,“ uvedl Hamáček k dosavadnímu největšímu zklamání.

17:04
3. 10. 2020

Mezi novináře přišel profesor Václav Hampl, který obhajuje senátorský mandát v Praze 1. Před ním je ale dosavadní poslankyně z ODS Miroslava Němcová. S ní se tak utká příští týden, v pátek 9. a v sobotu 10. října, o senátorské křeslo.

„Já bych řekl, že volba v Praze 1 dopadla kvantitativně jak jsem čekal. Počítal jsem, že bych se měl do druhého kola dostat a to se stalo. V tomto smyslu to pro mě tedy není žádné překvapení. Co mě ale překvapilo, je ten rozdíl mezi mnou a paní Němcovou,“ řekl Hampl s tím, že chce jednat o podpoře i s ostatními stranami. „Rád bych navštívil Piráty, jestli by mě ve druhém kole podpořili,“ dodal.

Václav Hampl z KDU-ČSL, dosavadní senátor v Praze 1, předstoupil před novináře ve volebním štábu Václav Hampl z KDU-ČSL, dosavadní senátor v Praze 1, předstoupil před novináře ve volebním štábu
17:00
3. 10. 2020

Hnutí ANO může po letošních krajských volbých slavit, podařilo se mu dosáhnout na první místo v deseti krajích. Nicméně kolik to bude ve finále znamenat hejtmanských křesel? A co říká na krajské, ale i senátní výsledky? Sledujte tiskovou konferenci premiéra a šéfa ANO Andreje Babiše.

16:59
3. 10. 2020

Krajské volby v Moravskoslezském kraji výrazně vyhraje podle propočtu ČTK hnutí ANO. Získalo 30,6 % hlasů a obhájilo vítězství z roku 2016.

16:57
3. 10. 2020

Hejtman Martin Půta (SLK) vyhrál v Libereckém kraji třetí volby za sebou, navíc s nejvyšším počtem hlasů. Letos byl po pěti letech zproštěn obvinění z korupce.

Krajská debata Blesku o dopravě: Martin Půta (STAN)
16:50
3. 10. 2020

Do volebního štábu TOP 09 dorazil vítěz prvního kola senátních voleb v Praze 5 Michael Žantovský. Ve druhém kole se utká se současným senátorem Václavem Láskou.

Ihned po příchodu se bývalý diplomat a bývalý šéf Knihovny Václava Havla objal s šéfkou strany Markétou Pekarovou Adamovou. „Děkuju za podporu, bez vás by to nešlo,“ řekl jí.

Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazil kandidát na senátora za Prahu 5 Michael Žantovský (3. 10. 2020) Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazil kandidát na senátora za Prahu 5 Michael Žantovský (3. 10. 2020) Vítěz prvního kola senátních voleb na Praze 5 Michael Žantovský se přátelsky objímá se šéfkou TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou ve volebním štábu strany (3. 10. 2020)
16:48
3. 10. 2020

Ve štábu ODS už se radují. Dlouholetá poslankyně ODS, která v minulosti vedla Poslaneckou sněmovnu vede 1. kolo senátních v obvodu Praha 1. Jen těsně zřejmě v tomto kole nevyhraje a půjde tak do kola druhého, ve kterém se utká se senátorem Václavem Hamplem (za KDU-ČSL). 

Němcová má nyní 48,35 procenta hlasů, druhý Hampl má 20,56 procenta hlasů. "Je to báječný výsledek, jsem nadšená z něj, vděčná všem voličům, kteří mi dali hlas. Kdyby to náhodou nedopadlo v prvním kole, tak se nic neděje, jenom poprosím, aby všichni ti, kteří mi fandili, aby nezapomněli, že se rozhodne až za týden a přišli i k druhému kolu," řekla pro Blesk Zprávy Němcová.

 

Video  
Video se připravuje ...
16:44
3. 10. 2020

O vedení ve Zlínském kraji se úzce přetahují hnutí ANO a KDU-ČSL se současným hejtmanem Jiřím Čunkem v čele. Nyní je v čele hlasování ANO. Obě uskupení mají kolem 20 procent, sečteno je v kraji zatím přes 70 % hlasů.

Lidovecký hejtman Čunek má 5 871 přednostních hlasů, lídr kandidátky ANO Radim Holiš jich prozatím získal 1 871.

16:39
3. 10. 2020

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je ráda, že lidé i přes koronavirovou krizi k urnám šli.

„Volební účast mě těší, nečekala jsem, že si v této situaci najde tolik lidí cestu k urnám,“ řekla při příchodu do kavárny Louvre. „Uděláme maximum pro to, aby se ti naši kandidáti finálně dostali do senátu,“ řekla k senátním volbám.

Co se týče krajských voleb, tak strana prý ukázala, že je schopna se domluvit. „Je pro nás důležité, abychom netříštili síly. Je to předzvěst tomu, že se chceme spojovat i pro volby do Sněmovny. Teď jsme ukázali, že jsme schopni se domluvit,“ řekla.

Na dotaz, s kým strana do sněmovních voleb nakonec půjde, ale Pekarová přímo neodpověděla. „K některým sranám máme blíž a s těmi máme krajských koalic více. Víc ale zatím neřeknu,“ dodala. Strana v krajských a senátních volbách nejčastěji spojila síly s ODS.

K otázce Blesku, jestli je po těchto volbách ve hře společný senátní klub s modrými ale šéfka topky, řekla, že strany zatím nic takového neřeší. „Je to předběžná otázka, ale nemyslím si, že takovým směrem půjdeme,“ uzavřela.

Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazila s manželem šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (3. 10. 2020) Poslanec Dominik Feri a šéfka strany Markéta Pekarová Adamová ve volebním štábu TOP 09 (3. 10. 2020)
16:34
3. 10. 2020

Po sečtení dvou třetin okrsků vedlo hnutí ANO v devíti krajích.

Vždy v jednom kraji vedli STAN, SLK, lidovci a koalice ODS, STAN a Východočeši.

16:32
3. 10. 2020

Vedení KDU-ČSL by mělo vystoupit společně před novináře za hodinu, tedy kolem 17.30 hodin. S účastí jediného hejtmana, a to Jiřího Čunka ze Zlínského kraje, se ale nepočítá. A nevypadá to, že vůbec dorazí do Prahy. Podle mluvčí strany Kateřiny Procházkové je totiž Čunek na Velehradě.

Jiří Čunek (KDU-ČSL) na sjezdu
16:31
3. 10. 2020

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Praha 1 podle propočtů ČTK postoupili Miroslava Němcová (ODS) a senátor Václav Hampl (za KDU-ČSL).

Němcová má nyní 48,43 procenta hlasů, druhý Hampl má 20,47 procenta hlasů. Druhé kolo se koná za týden. Voleb se zúčastnilo přibližně 38,53 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů.

V roce 2014 zvítězil v Praze 1 Václav Hampl (za KDU-ČSL). Ve 2. kole získal 68,44 procenta hlasů. Druhý skončil Zdeněk Schwarz (za ODS).

16:24
3. 10. 2020

Volební štáby očekávaných favoritů voleb v Moravskoslezském kraji se pomalu scházejí.

Nejpočetněji byl před sobotní 16. hodinou zastoupen volební štáb Pirátů, který se sešel v jedné z restaurací v centru Ostravy, zatím bez lídryně Zuzany Klusové (35), která byla teprve na cestě. „Atmosféra je pozitivní, máme nakročeno na pěkný volební výsledek,“ uvedla volební manažerka Pirátů Jana Ožanová.

Druhá je prozatím v kraji ODS, která šla do voleb v koalici s TOP09. Volební štáb se teprve sejde. V Modrém domě v centru Ostravy ale už byl přítomen lídr ODS Jakub Unucka. „Zatím máme důvody ke spokojenosti, jelikož držíme druhé místo, ale samozřejmě rádi bychom ještě více šlapali na paty zatím vedoucímu hnutí ANO,“ řekl.

Pomalu se scházel ve svých kancelářích i štáb hnutí ANO 2011, které obhajuje v kraji vítězství z roku 2016. Současný hejtman a krajský lídr Ivo Vondrák byl optimisticky naladěn. „Vypadá to na ještě lepší výsledek než před čtyřmi lety. Přece jen je za námi určitý kus práce. Nicméně platí stejné pořekadlo jako u sportu, nepředbíhejme, hraje se až do posledního míčku,“ sdělil hejtman.

16:21
3. 10. 2020

Lidovci jsou ve vedení ve Zlínském kraji.

KDU-ČSL tak přeskočila doposud vedoucí hnutí ANO. Sečteno je v regionu zatím kolem 56 % hlasů.

16:21
3. 10. 2020

Do volebního štábu Pirátů dorazila i první místopředsedkyně Olga Richterová. Ta se nedávno pochlubila vydáním knihy Česko inspiritativní. Výtisky jsou ve štábu volně k dispozici. 

Volby 2020: Předseda Pirátů Ivan Bartoš po boku poslankyně a první místopředsedkyně Olgy Richterové během voleb do krajských zastupitelstvem a do Senátu (3.10.2020) Volby 2020: Předseda Pirátů Ivan Bartoš po boku poslankyně a první místopředsedkyně Olgy Richterové během voleb do krajských zastupitelstvem a do Senátu (3.10.2020)
16:19
3. 10. 2020

Po sečtení poloviny volebních okrsků na Vysočině má Česká pirátská strana výraznou naději, že obsadí několik z 45 křesel krajských zastupitelů. Zatím nikdy v zastupitelstvu Kraje Vysočina Piráti nebyli. Podle předběžných výsledků získali asi 13 procent hlasů.

Nebudu zastírat, že ta čísla jsou lepší, než jsme si mysleli. Průběžné výsledky na Vysočině jsou pro nás překvapující. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, až bude sečteno 100 procent okrsků,“ řekla Hana Hajnová, která je pirátskou kandidátkou na hejtmanku. Za velmi dobrý výsledek by podle odhadů považovala zisk pěti nebo šesti mandátů.

Podle průběžného sčítání hlasů vede na Vysočině hnutí ANO. ČSSD, která na Vysočině v krajských volbách opakovaně vítězila, má zatím přibližně 11,5 procenta. V roce 2016 zvítězila ziskem 19,37 procenta.

16:17
3. 10. 2020

„Pokud to takto půjde dál, tak je to pro KDU-ČSL velmi dobrý výsledek. Vypadá to, že po letech se konečně vrátíme do většiny krajů. Těší mě i zatím průběžné výsledky v senátních volbách, kde si vedeme velmi dobře,“ řekl Blesku místopředseda strany a europoslanec Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)
16:15
3. 10. 2020

Po sečtení hlasů v polovině volebních okrsků vedou v krajských volbách v Libereckém kraji Starostové pro Liberecký kraj, mají zatím 37,05 procenta. Na druhém místě je hnutí ANO se 17,71 procenta hlasů, Piráti mají 10,4 procenta hlasů. Volební účast je zatím 40,83 procenta.

Krajské volby v roce 2016 vyhrála strana Starostové pro Liberecký kraj a získala 18 mandátů v 45členném zastupitelstvu. Jeho členy se tehdy stalo ANO s 9 mandáty, KSČM s 4 mandáty, 4 zastupitele měla strana ČSSD, ODS s 4 mandáty, 4 zastupitele měla strana Zmena pro Liberecký kraj, Koalice Svoboda a přímá demokracie-TO (SPD) a SPO se 2 mandáty. Voleb se zúčastnilo 35,91 procenta voličů.

16:08
3. 10. 2020

Přesně v 16:00 přijela s manželem do volebního štábu v Café Louvre na Národní třídě šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazila s manželek šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (3. 10. 2020) Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazila s manželek šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (3. 10. 2020) Do volebního štábu TOP 09 v Café Louvre na Národní třídě dorazila s manželek šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (3. 10. 2020)
16:02
3. 10. 2020

V Praze 5 je sečteno 91 % hlasů.

O senátorské křeslo se zde za týden utkají bývalý diplomat a exředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský (za TOP 09) a současný senátor Václav Láska (za SEN21).

Žantovský byl senátorem za Prahu 5 už v letech 1996 až 2002. Tehdy kandidoval jako nestraník za ODA a v prvním kole získal 16 047 hlasů. Ve druhém pak 21 496 hlasů.

16:00
3. 10. 2020

„Jsem překvapená z té velké podpory, vnímám ji velmi pozitivně. Těší mě to, jsem vděčná občanům, že přišli k těmto volbám navzdory situaci, která je kolem nás, moc si toho vážím. A jak to dopadne pro to druhé kolo, to teď člověk neví,“ řekla Miroslava Němcová Blesk Zprávám.

„Já jsem byla velmi spokojená s tím, že ta osmička kandidátů se k sobě chovala normálně, považuji tu soutěž za velmi férovou, jsem jim za to všem vděčná a i bych jim touto cestou ráda poděkovala, protože si myslím, že v naší rozesknuté a rozpolcené společnosti každý signál o tom, že spolu přesto, že máme odlišné názory, že spolu můžeme jednat v rámci nějaké politické kultury, je dobrý signál pro občany i pro samotnou politiku. Moc si toho považuji té atmosféry, která byla dosud,“ podotkla.

15:54
3. 10. 2020

V senátním okrsku č. 24 - Praha 9 je téměř sečteno. Volební komisaři už tam spočetli 98,20 % hlasů.

Ve druhém kole se za tak týden utká současný senátor David Smoljak (STAN) s prozatimními 42,91 % a vojenský historik Eduard Stehlík (za ODS), který zatím oslovil 30,15 % voličů.

15:48
3. 10. 2020

Ministryně práce a sociálních věcí a zároveň místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová kandiduje také do zastupitelstva Zlínského kraje. V 15:45 měla pouze 124 preferenčních hlasů. 

Volit byla Maláčová až během soboty. A to ve škole v Uherském hradišti, kde byla žačkou. 

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová na schůzi Poslanecké sněmovny. (15.9.2020) Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) při rozhovoru pro Blesk.
15:46
3. 10. 2020

Mezi členy TOP 09 letos nedorazí bývalí šéfové. Podle mluvčího strany Vladana Vaňka je to prý hlavně kvůli covidu-19. Do kavárny Louvre na pražské Národní třídě nedorazí Miroslav Kalousek ani čestný předseda strany Karel Schwarzenberg.

Europoslanec a exšéf strany Jiří Pospíšil leží s covidem v pražském Motole.

Nutno ale podotknout, že ani během loňských voleb do europarlamentu nečekali na výsledky bývalí šéfové strany společně. Tehdy to bylo kvůli špatným vztahům dnes již bývalého šéfa strany Jiřího Pospíšila právě s Kalouskem. Ten se Schwarzenbergem tehdy čekal na výsledky v pražské kavárně Mlýnská a strefoval se na twitteru do tehdejšího vedení topky.

Poslanec Dominik Feri ve volebním štábu TOP 09 (3. 10. 2020) Poslanec Dominik Feri ve volebním štábu TOP 09 (3. 10. 2020)
15:39
3. 10. 2020

Společně budou sledovat volební výsledky v sídle strany místopředseda ODS Zbyněk Stanjura a poslanec Bohuslav Svoboda. Do štábu dorazili mezi prvními, na místě už je třeba kandidátka na senátorku Miroslava Němcová.

Sledovat volební výsledky dorazil do štábu ODS místopředseda strany Zbyněk Stanjura. (3. 10. 2020) Sledovat volební výsledky dorazil do štábu ODS místopředseda strany Zbyněk Stanjura. (3. 10. 2020) Sledovat volební výsledky dorazil do štábu ODS i poslanec Bohuslav Svoboda. (3. 10 .2020) Sledovat volební výsledky dorazil do štábu ODS i poslanec Bohuslav Svoboda. (3. 10 .2020)
15:36
3. 10. 2020

Vysoké podíly hlasů pro kandidáty do senátu na prvních místech se objevují i v okrscích Děčín a Trutnov.

V děčínském okrsku vede Zbyněk Linhart (za STAN), který má přes 55 % hlasů. Na druhém místě je Jiří Anděl (za ANO) s podílem voličů kolem 16 %.

Okrsek č. 39 Trutnov hlásí kolem 49 % pro kanidáta STAN Jana Sobotku. Kolem 22 % voličů je pro Jana Jarolíma (ANO).

Nutno podotknout, že v obou okrscích je však sečteno zatím pouze přes 7 % hlasů.

15:36
3. 10. 2020

Místopředseda lidovců a europoslanec Tomáš Zdechovský přichází do volebního štábu KDU-ČSL se svým synem.

Místopředseda a europoslanec Tomáš Zdechovský přichází do volebního štábu KDU-ČSL se svým synem
1 2 3 4 5 6 7 8 9

levice-je-smegma ( 5. října 2020 13:54 )

Hloupá huso, po převratu měl soudruh estébák Babiš holou (_!_). Zneužil privatizaci a když mu za to začalo hrozit trestní stíhání tak šel do politiky, aby to stíhání mohl regulovat.

jjusa2 ( 5. října 2020 09:20 )

bude líp,ty víš dobře že to NENÍ PRAVDA Babiš do politiky šel jako mld.,tak NELŽI!!!

xiioma ( 5. října 2020 08:50 )

ANO slábne. Podle všeho ztrácí řadu regionů, protože nebude schopno složit koalice. ANO sice získalo nejvíce procent hlasů, ale není to vítězství, které by mohlo Babiše těšit. Je možné, že ve většině krajů se ANO jen těžko dostane k velkému vlivu, natož k pozici hejtmana.

ANO_nam_bude_lip ( 5. října 2020 08:37 )

Nezapomeň, že z těch "svinstev" si soudruh Babiš napakoval 80 miliard.

Dodo52 ( 5. října 2020 07:27 )

Tak za prvé nemelu a za druhé nefňukám. Konstatuji jen holou pravdu a nemůžu za to že ty se svým fíkovým mozkem to nemůžeš a nebo nechceš pochopit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa