Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Volby 2020: Výhru ANO vystřídala „sprcha“ pro Babiše a Zeman zaryl od poražené levice

Aktualizováno -
4. října 2020
22:00
Autor: simao, vei, sab, kal, sova, trm - 
2. října 2020
05:05

V říjnových krajských volbách opět nejvýrazněji uspělo hnutí ANO - na prvním místě je v deseti krajích, na druhém místě jsou celkově Piráti s 99 zastupiteli, stejně jich má i ODS. Naopak ČSSD i KSČM propadla. Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Blesk Zprávy připustil, že po fantastickém výsledku přišla očekávaná sprcha u tvorby koalic, které jsou často bez ANO. Zmínil také nenávist, kterou k němu chovají jeho oponenti. Babišovi k úspěchu na CNN Prima News popřál i prezident Miloš Zeman, který podtrhl neúspěch levice. Podle něj je chyba v lidech, ale za Janem Hamáčkem (ČSSD) a Vojtěchem Filipem (KSČM) jsou podle něj horší. Dění kolem voleb, které se odehrály ve stínu covidu, jsme na Blesk.cz sledovali online.

  • Letošní účast v krajských volbách byla s 37,9 procenty druhá nejvyšší v historii.
  • Vládní sociální demokraté přišli o 88 zastupitelů a budou jich mít 37. Počet krajských mandátů komunistů se sníží z 86 na 13. Propad o osm na 53 křesel regionálních zastupitelů zaznamenali i lidovci. Vítězné vládní hnutí ANO si polepšilo o dva na 178 mandátů. O 31 krajských zastupitelů víc bude mít hnutí STAN, a to 69. Počet zastupitelů ODS vzrostl po letošních volbách ze 76 na 99. TOP 09 si zachová 19 krajských zastupitelů.
  • Jediný kandidát se stal senátorem v prvním kole - Zbyněk Linhart na Děčínsku. První kolo senátních voleb vyhráli Starostové. Jejich kandidáti postoupili v deseti z 27 obvodů a jeden mandát obhájili už v úvodním kole. Kandidáti navržení ODS uspěli v deseti obvodech, ANO v devíti, KDU-ČSL v sedmi.
  • Volby proběhly v době pandemie koronaviru. Její průběh v Česku i ve světě sledujeme v ONLINE přenosu zde
  • Lídři stran a hnutí včetně premiéra Andreje Babiše (ANO) se střetli před volbami v superdebatě Blesku plné hádek a osobních útoků. Odtajnili však i své volební ambice.
  • Premiér Andrej Babiš (ANO) byl v neděli hostem pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére.
  • Po volbách o půlnoci z neděle na pondělí vstoupí v Česku v platnost nový stav nouze. V řadě regionů zavřou střední školy, omezení postihne i restaurace a hospody, kde budou muset lidé sedět maximálně po šesti osobách u jednoho stolu. Přehled opatření ZDE.

Video  Babiš pro Blesk o volbách, obcházení v krajích i nepoměru mezi covidem a rakovinou  - Blesk - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Array

Volby 2020
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
ANO ANO Jihočeský kraj Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Karlovarský kraj KDU-ČSL KDU-ČSL Kraj Vysočina Kraj Vysočina Královéhrad. kraj Královéhrad. kraj KSČM KSČM Liberecký kraj Liberecký kraj Miloš Zeman Miloš Zeman Moravskoslez. kraj Moravskoslez. kraj ODS ODS Olomoucký kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Pardubický kraj *** Piráti *** Piráti Plzeňský kraj Plzeňský kraj Senát ČR Senát ČR SOCDEM (býv. ČSSD) SOCDEM (býv. ČSSD) SPD SPD STAN STAN Středočeský kraj Středočeský kraj TOP 09 TOP 09 Ústecký kraj Ústecký kraj Zlínský kraj Zlínský kraj
Zobrazit nové zprávy
22:35
2. 10. 2020

Děkujeme za pozornost našemu volebnímu zpravodajství, s dalšími informaci o volbách se vám přihlásíme v sobotu společně s otevřením volebních místností. Lidé mají možnost odevzdat svůj hlas ještě v sobotu do 14 hodin.

22:27
2. 10. 2020

Během prvního dne odvolilo na jižní Moravě 21,82 % voličů do kraje a 18,89 % voličů do Senátu. Informoval o tom krajský úřad. V Brně, kde volili lidé nejvíce, přišlo k urnám 28,48 % lidí, v Hrušovanech nad Jevišovkou naopak jen 15,29 % oprávněných voličů. V rámci samotného Brna nejvíce první den táhly volby zatím v Útěchově (36,2 %) a v Žabovřeskách, kde do 21:00 odvolilo 32,07 % lidí. Nejméně jich přišlo k urnám v Brně-střed (16,21 %) a ve Starém Lískovci (22,7 %).

22:08
2. 10. 2020

V hlavním městě, kde se konají jen senátní volby, byla nejvyšší účast v Praze 1, kde do 20:00 přišla volit čtvrtina voličů. Ve volebním okrsku Pohořelec, kde je podle Martina Šebesty z úřadu městské části tradičně největší volební účast, to bylo 30 procent. V Praze 9 přišlo zatím k volbám 19,3 procenta lidí, v Praze 5 pak 24,7 procenta. K volbám z domova se kvůli izolaci nebo karanténě dané koronavirem přihlásilo 151 lidí, ve středu jich z auta volilo 183.

Volby do krajských zastupitelstev a třetiny senátu začaly ve 14 hodin. Volilo se také v Chodově na Karlovarsku. Lidé tam zároveň vyjadřovali v místním referendu svůj názor na výstavby nákupního centra. Na snímku je volební místnost ve vestibulu kina (2. 10. 2020)
22:05
2. 10. 2020

Zájem lidí o hlasování se různil, odhadem přišla podle informací ČTK z volebních okrsků zhruba čtvrtina voličů. Lidé mohou přijít k urnám ještě v sobotu, kdy budou volební místnosti otevřeny od 08:00 do 14:00.

Hlasování se konalo za zpřísněných bezpečnostních podmínek kvůli epidemii koronaviru. Lidé měli mít tak jako jinde v uzavřených prostorech roušky a mohli využít dezinfekci k očištění rukou.

Volby zatím žádné komplikace nepoznamenaly, pouze v Moravskoslezském kraji se vyskytlo podezření na organizované svážení voličů. Podle náměstka ministra vnitra Petra Mlsny se případem zabývá policie. V Lounech v jedné z volebních místností zemřel sedmdesátiletý volič, hlasování kvůli tomu bylo na hodinu přerušeno.

22:00
2. 10. 2020
!

První den letošních krajských a senátních voleb ve 22:00 skončil. Hlasovat přišla podle odhadů volebních komisařů zhruba čtvrtina voličů.

21:50
2. 10. 2020
  • Ve středních Čechách je účast mezi 20 a 25 procenty. Ve Zlíně činila ve 20:30 volební účast 28,45 procenta. V místním referendu, které se týká vodárenství, to bylo 22,97 procenta, uvedl mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer. V Kroměříži přišlo do 20:00 hlasovat do volebních místností zhruba 26 procent oprávněných voličů, řekl ČTK mluvčí tamní radnice Jan Vondrášek.
  • V Náchodě byla večer volební účast zhruba 25 procent. „Účast lze označit za standardní, prozatím předpokládáme, že dosáhne podobných celkových hodnot jako v předkoronavirové době. V roce 2016 byla volební účast 37 procent,“ řekla večer ČTK mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Zhruba čtvrtina voličů odevzdala hlas také v Jičíně.
  • V největším vsetínském volebním okrsku v Rokytnici přišlo do 20:15 volit 23,8 procenta oprávněných voličů, v nejmenším okrsku v Semetíně to bylo 29 procent voličů, řekla ČTK Andrea Bumbalová ze vsetínského městského úřadu.
  • Komisaři v Karlovarském kraji odhadují účast mezi 16 až 30 procenty. V obci Boží Dar na Karlovarsku přišlo k volbám asi 26 procent voličů, v jedné z místností v Karlových Varech 30 procent, naopak v Chebu je účast nižší.
21:46
2. 10. 2020

V průměru kolem 25 procent se pohybuje účast v Olomouckém kraji, větší zájem je přímo v Olomouci. Na Základní škole Mozartova hlásí dokonce 35 procent voličů. „Účast je opravdu poměrně vysoká, lidí přišlo hodně a pořád chodí. Po otevření volební místnosti sem mířili především starší voliči, večer už volí hlavně střední generace,“ řekla ČTK členka komise Markéta Šnoblová. Na Základní škole Zeyerova odevzdalo hlas 26 procent voličů.

21:45
2. 10. 2020

Necelých 20 procent voličů dosud odevzdalo svůj hlas na jihu Čech. Nižší účast je v Moravskoslezském kraji, kde dosud hlasovalo asi 15 procent lidí. Policie na Karvinsku prověřuje možné kupování hlasů voličů. Kraj ale žádné oficiální informace k incidentu nemá.

21:44
2. 10. 2020

Na Vysočině přišlo zatím k urnám mezi 23 až 30 procenty voličů. Z účasti se vymyká třebíčský čtrnáctý okrsek, kde byla účast jen sedmiprocentní. „My jsme ale takový trochu extrémní okrsek, vždycky máme účast tak poloviční, protože tady máme všechny lidi, kteří jsou přihlášeni k trvalému pobytu na radnici, často ani nebydlí v Třebíči,“ řekla ČTK zapisovatelka Hana Koutná.

21:43
2. 10. 2020

V Libereckém kraji odevzdala hlas přibližně čtvrtina voličů. Vrátilo se také už všech pět speciálních volebních komisí, které objížděly voliče v izolaci a v karanténě. „Do krajského zastupitelstva volilo 82 lidí a do Senátu 13,“ řekla vedoucí oddělení voleb Krajského úřadu v Liberci Pavlína Kroupová.

21:42
2. 10. 2020
!

Do pátečních 20:30 přišlo odevzdat svůj hlas v krajských a senátních volbách mezi 20 až 30 procenty voličů. Účast je tak zatím zhruba podobná jako před čtyřmi lety. Výrazně se ale liší v jednotlivých volebních okrscích, zjistila dnes ČTK od členů volebních komisí. O něco větší zájem je o krajské volby. V roce 2016 byla celková volební účast ve volbách do krajských zastupitelstev 34,6 procenta.

Krajské a senátní volby 2020 a opatření proti šíření koronaviru (2. 10. 2020)
21:31
2. 10. 2020

Na silnou voličskou základnu lidovců sází při letošních krajských a senátních volbách předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Za volební úspěch by považoval zvýšení počtu dosavadních 62 krajských zastupitelů a získání mandátů ve všech krajích. Dosavadní ohlasy podle něj naznačují, že lidé k volbám chodí. Se svou rodinou přišel odevzdat hlas v pátek večer v Rokytnici na Přerovsku.

„Dostávám zprávy z různých částí republiky a ve většině případů jsou to zprávy, že lidé chodí k volbám a zajímá je to a že je účast podobná jako před čtyřmi lety. Doufám, že lidé nebudou mít obavy z důvodu koronaviru a přijdou k volbám. Pokud jde o KDU-ČSL, tak dlouhodobě jsou naši voliči velmi disciplinovaní. Když byly nižší volební účasti, tak nám to pomáhalo v lepší volební výsledky,“ řekl dnes ČTK Jurečka.

Šéf lidovců zároveň doufá, že si strana ve volbách vylepší postavení v krajích. „My máme v současnosti 62 krajských zastupitelů. Byl bych rád, kdybychom dokázali to číslo zvýšit. Ve třech krajích v současnosti krajské zastupitele nemáme, bylo by dobré, kdybychom dokázali je mít ve všech krajích, což by se mohlo podařit. Máme jednoho hejtmana, byl bych rád, kdyby k němu přibyl ještě jeden nebo dva další,“ doplnil šéf lidovců.

Volby 2020: Předseda lidovců Marian Jurečka u urny (2. 10. 2020) Volby 2020: Předseda lidovců Marian Jurečka u urny (2. 10. 2020) Volby 2020: Předseda lidovců Marian Jurečka u urny (2. 10. 2020)
21:15
2. 10. 2020

Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna ČTK řekl, že hlasování v Lounech bylo přerušeno zhruba na jednu hodinu. Nenahrazovala se, protože hlasování se podle zákona prodlužuje pouze v případě, pokud se do volební místnosti dostaví tolik voličů, že nestihnou hlasovat do hodiny uzavření místnosti.

20:52
2. 10. 2020

„Zítra budu mít v Bechyni déjà vu: Po dvanácti letech budu zase volit lidovce,“ uvedl na twitteru exministr financí a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Na první pohled možná překvapivé sdělení však hned doprovodil vysvětlením: „Koalice TOP 09 a KDU-ČSL ‚Společně pro jižní Čechy‘ má program, který ctí tradice a přitom míří do budoucna k modernímu evropskému regionu. Kdo ještě váhá, volte tuto kandidátku. Zvolíte dobře,“ napsal jihočeský patriot Kalousek.

Politický matador strávil u lidovců celé čtvrtstoletí. Do strany vstoupil už v roce 1984. V letech 2003-2006 byl předsedou křesťanských demokratů a v barvách KDU-ČSL absolvoval i své první vládní angažmá, kdy byl mezi lety 2007 a 2009 poprvé šéfem resortu financí. V červnu 2009 byl u založení parlamentní strany, kterou v současnosti vede Markéta Pekarová Adamová.

20:34
2. 10. 2020

Ve volební místnosti v Lounech se dnes večer zhroutil starší muž. Na místě mu první pomoc poskytli laici a následně zdravotníci, zachránit se ho nepodařilo. ČTK to řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

„Muž byl postižen náhlou zástavou oběhu. Na místě začala laická resuscitace, kterou převzala lékařská posádka. Přes veškeré úsilí, které trvalo dlouhou dobu, byla resuscitace neúspěšná,“ uvedl Voleník. Na místě byla přítomna také policie.

Město Louny na svém facebookovém profilu informovalo, že z důvodu úmrtí voliče byly na nezbytně nutnou dobu uzavřeny volební okrsky č. 1 a č. 8 na základní škole Přemyslovců. Hlasování bylo obnoveno krátce po 20:00.

20:06
2. 10. 2020

Policisté prověřují na Karvinsku možné narušení regulérnosti voleb. Důvodem je údajné uplácení voličů, řekl ČTK policejní mluvčí René Černohorský.

Jde tak s největší pravděpodobností o případ, který zmiňoval dnes v Událostech ČT náměstek ministra vnitra Petr Mlsna.

19:40
2. 10. 2020
!

Jeden z voličů v Lounech zkolaboval na toaletě a nepomohla ani jeho resuscitace, zachránit se ho už nepodařilo, uvedla televize Nova.

19:28
2. 10. 2020

„Podle dosavadních informací z regionů máme hlášený pouze jeden bezpečnostní incident v Moravskoslezském kraji. Pak je tu jedna smutná událost, kdy zemřel ve volební místnosti jeden ze členů okrskové komise, který byl posléze nahrazen náhradníkem,“ řekl v Událostech České televize náměstek ministra vnitra Petr Mlsna.

„Ten incident se týkal toho, že zapisovatelka okrskové volební komise upozornila městskou policii o tom, že jsou do volebních místností dováženi voliči organizovaným způsobem. Dále už to budou řešit bezpečnostní složky,“ upřesnil poté.

Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna
19:20
2. 10. 2020

Co podle šéfa ODS Petra Fialy v tuto chvíli nejvíce chybí krajům? I o tom mluvil v rozhovoru pro Blesk ihned po odevzdání hlasu v krajských volbách.

Video  
Video se připravuje ...
19:17
2. 10. 2020

Za největší problém Středočeského kraje Andrej Babiš označil nedostavěnou dálnici D3 do jižních Čech. Na otázky na dosavadní hejtmanku a lídryni kandidátky ANO Jaroslavu Pokornou Jermanovou uvedl, že měla dobré výsledky, působení si ale pokazila „různými aférkami“.

Protože nevnímám to tak, že by tady byla nějaká korupce, ale byly tady věci, které vlastně měla řešit jiným způsobem,“ řekl premiér. Nemyslí si, že volby v kraji budou referendem o hejtmance. „Voliči by měli zohlednit výsledky. Snížila zadlužení kraje, dostala do plusu nemocnice, kraj významně investoval,“ dodal.

Premiér Andrej Babiš odevzdal v Průhonicích u Prahy svůj hlas v krajských volbách (2. 10. 2020)
19:00
2. 10. 2020

O možnost hlasovat z domova požádalo Moravskoslezský kraj 134 voličů, kteří jsou v karanténě či izolaci kvůli nákaze koronavirem. Často jde o rodiny či skupiny, což zajištění jejich hlasování usnadnilo. Novinářům to dnes sdělila Miroslava Chlebounová z krajského úřadu.

Do terénu za nimi vyrazilo šest mobilních týmů složených z krajských úředníků a příslušníků Armády ČR. Tyto týmy dodržovaly velmi přísná bezpečnostní pravidla, byly vybaveny speciálními obleky, respirátory a dalšími potřebnými ochrannými prostředky. Odhlasovalo 133 těchto voličů, jednoho z nich mobilní tým v domluvenou dobu nezastihl,“ uvedla Chlebounová.

Volič hlasuje ve volební místnosti v Ostravě (2. 10. 2020) Volička hlasuje ve volební místnosti v Ostravě (2. 10. 2020)
18:52
2. 10. 2020

My potřebujeme, aby v krajích byli hejtmani, kteří spolupracují s vládou. Spolupráce funguje dobře,“ uvedl premiér. Spolupráce je nyní podle něho zvláště důležitá kvůli pandemii covidu-19. „Naše vláda podporuje kraje i finančně,“ poznamenal Babiš.

Samotné volby jsou podle něho otevřené. „Můžu jenom požádat naše voliče a sympatizanty, aby přišli a podpořili nás. Jsou to důležité volby,“ řekl premiér. Chtěl by, aby jeho hnutí ANO obhájilo v regionech vítězství z roku 2016. Soudí ale, že některé strany mají už nyní připravené koalice. „Může se stát, že pokud bychom někde vyhráli, že se spojí proti nám, jako tomu bylo v roce 2016,“ dodal.

Premiér Andrej Babiš odevzdal v Průhonicích u Prahy svůj hlas v krajských volbách (2. 10. 2020)
18:30
2. 10. 2020

Volby probíhají podle plánu a bez komplikací,“ ujistilo občany na twitteru ministerstvo vnitra.

18:25
2. 10. 2020

Po návratu z evropského summitu v Bruselu odevzdal ve středočeských Průhonicích svůj hlas v krajských volbách také premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš s manželkou Monikou a dcerou Vivien.

Premiér Andrej Babiš odevzdal v Průhonicích u Prahy svůj hlas v krajských volbách (2. 10. 2020) Premiér Andrej Babiš odevzdal v Průhonicích u Prahy svůj hlas v krajských volbách (2. 10. 2020) Premiér Andrej Babiš spolu se svou chotí Monikou odevzdal v Průhonicích u Prahy svůj hlas v krajských volbách (2. 10. 2020)
17:59
2. 10. 2020

Volí se také v domovech pro seniory. V tom v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku mají zvířecího společníka, terapeutického kocoura Jindřicha.

Volí se také v domovech pro seniory. V tom v Janovicích nad Úhlavou mají zvířecího společníka, terapeutického kocoura Jindřicha (2. 10. 2020) Volí se také v domovech pro seniory. V tom v Janovicích nad Úhlavou mají zvířecího společníka, terapeutického kocoura Jindřicha (2. 10. 2020) Volí se také v domovech pro seniory. V tom v Janovicích nad Úhlavou mají zvířecího společníka, terapeutického kocoura Jindřicha (2. 10. 2020)
17:33
2. 10. 2020

Hlasovat v krajských a senátních volbách přišla v prvních dvou hodinách podle volebních komisařů zhruba desetina voličů, podobně jako při předchozích volbách. Účast v jednotlivých okrscích se velmi lišila, pohybovala se od 2,5 procenta do 15 procent, zjistila dnes ČTK od členů okrskových volebních komisí.

K senátním volbám v Praze 9 přišlo za první dvě hodiny od otevření volebních místností zhruba sedm procent lidí, v obvodech Prahy 1 a Prahy 5 kolem 11 procent voličů. K volbám z domova se kvůli izolaci nebo karanténě dané koronavirem přihlásilo 151 lidí, ve středu jich z auta volilo 183. Městská ani republiková policie podle informací ČTK zatím v souvislosti s volbami v Praze neřešila žádné incidenty.

Komisaři identifikují voličku ve volební místnosti v Českých Budějovicích (2. 10. 2020) Volební komise přijela k pacientům do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně (2. 10. 2020) Členka volební komise na pražské základní škole Brdičkova, kam lidé chodili volit zástupce do Senátu za odvod Praha 5 (2. 10. 2020)
17:27
2. 10. 2020

V Ústí nad Labem v městském obvodě Střekov se konalo spolu s volbami do krajského zastupitelstva zároveň místní referendum. Lidé se v něm mohou vyjádřit ke stavbě nákupního centra u krajského soudu v podobě představené vlastníkem pozemku.

V Ústí nad Labem v městském obvodě Střekov se konalo spolu s volbami do krajského zastupitelstva zároveň místní referendum o stavbě nákupního centra (2. 10. 2020) V Ústí nad Labem v městském obvodě Střekov se konalo spolu s volbami do krajského zastupitelstva zároveň místní referendum o stavbě nákupního centra (2. 10. 2020)
17:02
2. 10. 2020

Šéf komunistů Vojtěch Filip odvolil v Českých Budějovicích, se kterými je pevně spjatý. Celkem devět let v krajském městě působil jako zastupitel.

Předseda KSČM se obává, že účast v krajských volbách nepřekročí 35 procent. Podle něj by se tak mohla projevit situace kolem koronaviru.

Předseda KSČM Vojtěch Filip odevzdal svůj hlas v krajských volbách v Českých Budějovicích (2. 10. 2020) Předseda KSČM Vojtěch Filip odevzdal svůj hlas v krajských volbách v Českých Budějovicích (2. 10. 2020)
16:58
2. 10. 2020

V budově Masarykovy základní školy v Zemědělské ulici v Brně odvolil dnes odpoledne také předseda občanských demokratů Petr Fiala.

ODS nemá 12 let hejtmana, chce do vedení krajů, řekl u voleb předseda Fiala. Strana chce na jižní Moravě udělat změnu stejně, jako ji udělala v Brně.

Fiala uvedl, že kraj nevyužívá svůj potenciál a hejtman Bohumil Šimek (za ANO) podle něj není moc viditelný. Opoziční ODS má v kraji šest mandátů mezi 65 zastupiteli.

Předseda ODS Petr Fiala odvolil v krajských volbách v Brně (2. 10. 2020) Předseda ODS Petr Fiala odvolil v krajských volbách v Brně (2. 10. 2020) Předseda ODS Petr Fiala odvolil v krajských volbách v Brně (2. 10. 2020) Předseda ODS Petr Fiala odvolil v krajských volbách v Brně (2. 10. 2020)
16:39
2. 10. 2020

Předseda STAN Vít Rakušan by považoval za úspěch, kdyby se Starostové dostali po volbách do zastupitelstva v každém kraji. Zároveň by chtěl, aby sdružení zvítězilo ve dvou až třech krajích, například v Libereckém nebo Středočeském.

Zároveň chce, aby všichni čtyři senátoři STAN obhájili svůj mandát, za velký úspěch by považoval, kdyby Starostové získali navíc další tři senátory, řekl dnes novinářům po odevzdání svého hlasu ve volbách.

V Kolíně odvolil předseda STAN Vít Rakušan (2. 10. 2020) V Kolíně odvolil předseda STAN Vít Rakušan (2. 10. 2020)
16:30
2. 10. 2020

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová věří, že kandidáti její strany uspějí v krajských volbách a své postavení v krajských zastupitelstvech tak TOP 09 posílí. Novinářům při příchodu k hlasování o novém senátorovi v obvodu Prahy 9 řekla, že koalice s TOP 09 aspiruje na vítězství v Plzeňském kraji, do vedení regionů by se mohli její zástupci dostat i v dalších krajích.

V současnosti má TOP 09 krajských zastupitelů 19. TOP 09 letos do krajských voleb nešla samostatně v žádném regionu, koaliční jednání chce využít i pro nadcházející sněmovní volby.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová odevzdala v Praze 9 svůj hlas v senátních volbách (2. 10. 2020)
16:14
2. 10. 2020

Liberecký kraj objíždí od rána pět speciálních volebních týmů s přenosnou schránkou. Své hlasovací lístky do nich mohou vhodit lidé, u nichž testy prokázaly covid-19 nebo jsou v karanténě.

O tento zvláštní způsob voleb požádalo do čtvrtečního večera 85 lidí, řekla dnes ČTK vedoucí oddělení voleb Krajského úřadu v Liberci Pavlína Kroupová. Do terénu se speciální komise podle ní vydaly v 7:30 a pravděpodobně stihnou všechny žadatele objet dnes a v sobotu už vyjíždět nebudou.

Volič hlasuje ve volební místnosti v Liberci (2. 10. 2020)
15:55
2. 10. 2020

V Kolíně odevzdal svůj hlas v krajských volbách také poslanec a předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan.

V Kolíně v krajských volbách odvolil šéf STAN Vít Rakušan (2. 10. 2020)
15:47
2. 10. 2020
!

„Každé volby, pokud jsou demokratické, jsou důležité,“ zmínil prezident Miloš Zeman poté, co odvolil.

15:45
2. 10. 2020

Prezident Miloš Zeman přišel s kyticí, dostala ji od něj ředitelka ZŠ Brdičkova Kamila Hubalovská - tedy školy, ve které prezident odvolil. „Vláďo, kvůli tobě jsem si vzal kravatu,“ uvedl směrem k šéfovi protokolu Vladimíru Krulišovi. Zeman se léčí se zlomenou rukou, lidem, kteří mu vzkazovali hodně zdraví, řekl, že se uzdraví. Po vstupu do volební místnosti a dezinfekci rukou zažertoval, že by mu s uzdravením mohla pomoci právě dezinfekce.

Video  
Video se připravuje ...

levice-je-smegma ( 5. října 2020 13:54 )

Hloupá huso, po převratu měl soudruh estébák Babiš holou (_!_). Zneužil privatizaci a když mu za to začalo hrozit trestní stíhání tak šel do politiky, aby to stíhání mohl regulovat.

jjusa2 ( 5. října 2020 09:20 )

bude líp,ty víš dobře že to NENÍ PRAVDA Babiš do politiky šel jako mld.,tak NELŽI!!!

xiioma ( 5. října 2020 08:50 )

ANO slábne. Podle všeho ztrácí řadu regionů, protože nebude schopno složit koalice. ANO sice získalo nejvíce procent hlasů, ale není to vítězství, které by mohlo Babiše těšit. Je možné, že ve většině krajů se ANO jen těžko dostane k velkému vlivu, natož k pozici hejtmana.

ANO_nam_bude_lip ( 5. října 2020 08:37 )

Nezapomeň, že z těch "svinstev" si soudruh Babiš napakoval 80 miliard.

Dodo52 ( 5. října 2020 07:27 )

Tak za prvé nemelu a za druhé nefňukám. Konstatuji jen holou pravdu a nemůžu za to že ty se svým fíkovým mozkem to nemůžeš a nebo nechceš pochopit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa