Jak vás napadlo, pořídit si obytný automobil?

Upřímně se musím přiznat, že to napadlo mou manželku, která už měla hromadného cestování přes nejrůznější agentury dost. Nebavilo ji, tlačit se s dalšími desítkami turistů v jednom resortu, přece jen si chtěla odpočinout a ne slyšet z každého rohu češtinu. Tak jsem se nakonec nechal přemluvit a začal brouzdat po webech, které karavany nabízejí.

Autor: Mobilityarea.com

Jak jste nakonec pořídil?

No nebylo to snadné. Obytné automobily nabízí velké množství firem, takže výběr byl opravdu široký. Naštěstí mi můj známý doporučil odborníky na slovo vzaté, kde jsem se nejen dozvěděl vše, co jsem o tomto životním stylu chtěl vědět, ale také nabízeli kvalitní a široký sortiment, tudíž nebylo, co řešit. Pořídil jsem u nich.

Autor: Prokaravan s.r.o.

 

Kde tedy doporučujete, podívat se po autokaravanu?

Strakonické předváděcí centrum bylo vyhodnoceno jako nejlepší obchodník z východoevropského regionu. Jejich cílem je německý model prodeje a služeb. Proto také v roce 2013 přestěhují obytné vozy a kempinkové doplňky do nového celoskleněného předváděcího centra Knaus-Tabbert. Jsou zde naprostí profesionálové, takže určitě tady.

Jak takové cestování obytným autem probíhá?

Jedná se o takový domeček na kolečkách, takže tu máme v podstatě rozděleny funkce stejně jako doma. Manželka se stará o pořádek, občerstvení a balení na cestu, já plánuji trasu a věnuji se funkci řidiče.

karavan
Autor: Prokaravan s.r.o.

 

Kam jste se vydali poprvé?

To už je sice hodnou řádku let, ale pamatuji si přesně, že náš první výlet byl s celou rodinou do Disneylandu. Tenkrát jsem si poprvé opravdu uvědomil všechny výhody cestování v obytném autě. Nedokážu si představit, jak bychom zabavili děti v letadle, jak bych na letišti řešil nadváhu kufrů a jak bychom se přesouvali bez auta z místa na místo. Takhle jsem měl všechno pod jednou střechou a záleželo na každém, co si s sebou na výlet vezme.

Kde se vám líbilo nejvíce?

Jelikož jsem vášnivý rybář, není pro mě nic krásnějšího, než když si vyjedu karavanem na několik dní na ryby. Nemusím řešit problémy s ubytováním, vždy si mohu dopřát teplou večeři, vychlazené pivo a především nemusím každý den trávit na tom samém místě, ale mohu měnit místa chytání dle nálady a chuti.

476889:gallery:true:true

A jaký výlet nejvíce ocenila vaše rodina?

Moje manželka vždy nejvíce ocení takový výlet, kde je dostatek romantiky. Miluje tu atmosféru, když večer zaparkujeme karavan na útesu a ona může nerušeně relaxovat, přitom pozorovat hvězdy, měsíc a noční město plné světýlek a přitom poslouchat šumění moře. Děti samozřejmě milují  adrenalinovější výlety, jako například návštěvy aquaparků, kde se dosytnosti vyřádí a večer spí v našem domečku na kolečkách jako zabití.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho dalších příjemných cest bez nehod!

Veškeré informace a kompletní nabídku naleznete na www.mobilityarea.com