Kalábrie se nachází na jihu Itálie, v nejjižnější části Apeninského poloostrova, jen cca dvě hodiny letu z Prahy. Na západě je omývána Tyrhénským mořem, na východě Jónským. Své si tady najdou plavci, surfaři i potápěči, moře je prohřáté většinou ještě počátkem listopadu, kdy se na vrcholcích může objevit i první sníh.

Romantika

Kalábrie dlouhodobě přitahuje pozornost dobrodruhů, romantiků i milovníků relaxu, jídla a luxusu. Prakticky zde nenajdete průmyslové zóny, což přispívá i k nádherné čistotě vody. Místní městečka a vesničky, jako Tropea s malebnou zátokou, bílými písčitými plážemi a pobřežím dlouhým téměř 4 km, jsou nezapomenutelné.

Jejich historická centra jsou protkána uličkami s obchůdky nabízejícími místní speciality. Patří sem zejména červená cibule a vše z ní vyrobené nebo chilli papričky, kterých je tolik, že působí jako rudé závěsy. Středisko Capo Vaticano se pyšní úžasnou přírodou, pro Ricadi jsou charakteristické pláže obklopené skalisky. Menší Pizzo je proslavené rybími specialitami.

Za kolik?

Týdenní letecký zájezd do tříhvězdičkového hotelu pořídíte na last minute od cca 15 tisíc korun, bez stravy o cca 4 tisíce levněji.

Fotogalerie
10 fotografií