Samotná příprava je snadná, jídlo jednoduše položíte na zahřátou plochu. Elektrický gril má spoustu výhod: Grilování zvládne každý, nemusíte hledat vhodný typ dřevěného uhlí, rozdělávat oheň a přikládat, nenačichnete od kouře. Jaké jsou ale nevýhody? Je třeba si uvědomit, že připravovaný pokrm nebude mít pověstnou kouřovou vůni, což může některým příznivcům grilování vadit (Pokud mezi ně patříte, klikněte na článek níže a podívejte se, jak grilovat na dřevěném uhlí.)

Jak správně grilovat na elektrickém grilu?

  1. Postavte otevřený gril na rovnou pracovní desku a nechejte zahřívat na vysokou teplotu. Dbejte na to, aby kolem grilu bylo pečlivě uklizeno, předejdete tak riziku možného požáru.
  2. Nastříkejte povrch olejem ve spreji.
  3. Položte jídlo na gril, nechejte ho z poloviny upéct a pak ho jednou obraťte.
  4. Odpojte gril a nechejte ho vychladnout. Sejměte rošt, odkapávací tác a vše umyjte jarem a houbou v horké vodě, aby se dostatečně odmastil. Poté gril otřete vlhkou houbičkou.

Kontaktní gril pro dokonalý steak: Jak postupovat?

Chcete mít opravdu dokonalý steak? Připravíte ho na kontaktním grilu. Ten dokáže opékat maso z obou stran najednou a tím eliminovat ztráty tekutiny z masa. Steak je nejen dobře propečený, ale také krásně šťavnatý a chutný. V mase navíc zůstává více tuku.

  1. Postavte kontaktní gril na čistou rovnou plochu, zapojte ho do zásuvky a nechejte ho se zahřívat, dokud se nerozsvítí kontrolka.
  2. Vložte jídlo na střed spodní grilovací plochy. Gril zavřete.
  3. Doba přípravy se dle potravin liší. Uzeninám a zelenině stačí pouze několik minut, zatímco maso může potřebovat až 20 minut. Vnitřní teplotu masa je třeba průběžně kontrolovat digitálním teploměrem na vaření.
  4. Po vyjmutí ugrilovaného jídla odpojte gril, otevřte jej a nechejte vychladnout.
  5.  Vychladlý gril otřete mokrou houbičkou a nechejte uschnout.