Krásné jarní počasí svádí nejen k výletům, ale také k posezení na zahradě nebo k přípravě pokrmů na čerstvém vzduchu. Kromě kvalitního grilu budete potřebovat nejrůznější nepostradatelné pomocníky. Hodit se vám budou ale také chytré vychytávky, díky kterým vás tato činnost bude nejen více bavit, ale také si výrazně usnadníte práci.

Jak vyčistit gril?

Ještě než rozpálíte gril, je potřeba ho po zimním spánku důkladně vyčistit. Kromě speciálních přípravků a kartáčů na čištění grilů, můžete vyzkoušet novinku v podobě robotického čističe grilů, který namáhavu a špinavou práci udělá za vás.

Grilovací kleště a další pomocníci

Vedle nepostradatelného základního grilovacího náčiní jistě oceníte pomocníky na konkrétní dobroty. Kromě nejrůznějších stojanů a držáků na maso je dobré si pořídit misku na grilovanou zeleninu, kleště na ryby, kukuřici nebo rozpečenou bagetu. Pokud jste milovníky šťavnatých burgerů, práci si můžete usnadnit pomocí nejrůznějších tvarovátek, špízy zase opečete na praktických jehlicích.

Teploměr na maso pro dokonalý steak

Chcete mít přehled, jak na tom vaše pečínka je a přejete si, aby byla dokonale propečená? Pak se vám bude jistě hodit vpichovací digitální teploměry na maso, které jednoduše zapíchnete a hned budete vědět teplotu uvnitř, podle které pak uzpůsobíte zbývající délku grilování.

Co dalšího pro letošní grilovací sezónu pořídit? Inspirujte se v naší nákupní galerii:

Fotogalerie
28 fotografií