Jogurtová marináda se dá připravit na mnoho způsobů. K letnímu grilování se skvěle hodí tato jemná a přitom pikantní varianta. Co je na ní ještě skvělé? Že ji máte hotovou za deset minut!

Ingredience na 6 porcí

bílý smetanový jogurt - 250 ml
citronová šťáva - 3 polévkové lžíce
rafinovaný olivový olej - 3 polévkové lžíce
1 ks kuchyňské cibule
1 hrst sekané máty
4 stroužky česneku
1 lžička citrónové kůry
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté pálivé papriky
½ lžičky mletého koriandru
1 špetka mleté skořice
1 špetka mletého zázvoru

Postup

1. Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře tak, aby bylo maso obalené ze všech stran.

2. Před grilováním nechte pouze okapat, marinádu nestírejte, naopak jí během přípravy maso ještě potírejte.

3. Pokud se bojíte, že by mohla marináda z kuřete kapat a připalovat se, grilujte na hliníkovém grilovacím tácku.

 Jak připravuje marinádu na maso Zdeněk Pohlreich? Dozvíte se to ve videu. 

Video
délka: 01:10.10

Marináda na maso podle Zdeňka Pohlreicha