Tři recepty na marinádu s medem 

Jestli máte rádi pokrmy, kde se sladká chuť mísí s dalšími tóny, bude pro vás medová marináda to pravé. Připravte si ji na tři způsoby.

Jogurtová marináda s pálivou paprikou

Do této marinády naložte naporcovaná kuřecí stehna, křídla nebo prsa s kůží. Díky jogurtu bude maso úžasně křupavé, cibule, česnek a pálivá paprika se postarají o ostrou chuť, čerstvá máta a citronová kúra mu dodají svěží aroma.

Marináda s bylinkami na 2 způsoby

S bylinkovou marinádou nešlápnete vedle. Bylinky, které máte zrovna po ruce, stačí nakrájet, dát do olivového oleje, dochutit pepřem a solí, a je hotovo. Chcete to celé posunout o level výš? Vyzkoušejte tyto dvě bylinkové marinády: jedné dodávají říz kapary a druhé slivovice.

Marináda na grilované kuře: Řecká jogurtová

Chystáte se grilovat a rádi byste rodinu či přátele překvapili něčím novým? Pak určitě vyzkoušejte řeckou jogurtovou marinádu. Kuřecí maso v ní naložené skvěle chutná a navíc je úžasně křehké, takže se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Česneková marináda ma kuřecí, vepřové i ryby

Lehce pikantní, trochu nakyslá a zároveň mírně nasládlá… Tahle univerzální marináda, která se hodí na kuřecí a vepřové maso, ale třeba i na lososa nebo na krevety, má zkrátka dokonale vyladěnou chuť. I proto patří k těm nejoblíbenějším. Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas.

Zázvorová marináda na krkovičku

Mírně prorostlá krkovička ke grilování prostě patří, tu pravou neopakovatelnou chuť jí ale dodává především vhodně zvolená marináda. Receptů existují stovky, my se s vámi ale podělíme o ten, který vaše vepřové steaky promění v gastronomický zážitek.

Podívejte se také na marinády na kuřecí křídlaostrosladké marinády a jednoduché omáčky a dipy na grilování

A jak dělá marinádu Zdeněk Pohlreich? Zjistíte to ve videu. 

Video
délka: 01:10.10

Marináda na maso podle Zdeňka Pohlreicha