Vyberte si marinádu: s medem   jogurtová s paprikou  řecká jogurtová  s bylinkami   česneková   zázvorová

Tři recepty na marinádu s medem 

Jestli máte rádi pokrmy, kde se sladká chuť mísí s dalšími tóny, bude pro vás medová marináda to pravé. Připravte si ji na tři způsoby, ve článku níže najdete recepty:

Jogurtová marináda s pálivou paprikou

Do této marinády naložte naporcovaná kuřecí stehna, křídla nebo prsa s kůží. Díky jogurtu bude maso úžasně křupavé, cibule, česnek a pálivá paprika se postarají o ostrou chuť, čerstvá máta a citronová kůra mu dodají svěží aroma.

Marináda s bylinkami na 2 způsoby

S bylinkovou marinádou nešlápnete vedle. Bylinky, které máte zrovna po ruce, stačí nakrájet, dát do olivového oleje, dochutit pepřem a solí, a je hotovo. Chcete to celé posunout o level výš? Vyzkoušejte tyto dvě bylinkové marinády: jedné dodávají říz kapary a druhé slivovice.

Marináda na grilované kuře: řecká jogurtová

Chystáte se grilovat a rádi byste rodinu či přátele překvapili něčím novým? Pak určitě vyzkoušejte řeckou jogurtovou marinádu. Kuřecí maso v ní naložené skvěle chutná, a navíc je úžasně křehké, takže se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Připravili jsme pro vás recept, který je plný praktických rad a tipů, během letošní grilovací sezony ho prostě musíte zařadit!

Česneková marináda ma kuřecí, vepřové i ryby

Lehce pikantní, trochu nakyslá a zároveň mírně nasládlá… Tahle univerzální marináda, která se hodí na kuřecí a vepřové maso, ale třeba i na lososa nebo na krevety, má zkrátka dokonale vyladěnou chuť. I proto patří k těm nejoblíbenějším. Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas – níže ve článku najdete recept:

Zázvorová marináda na krkovičku

Mírně prorostlá krkovička ke grilování prostě patří, tu pravou neopakovatelnou chuť jí ale dodává především vhodně zvolená marináda. Receptů existují stovky, my se s vámi ale podělíme o ten, který vaše vepřové steaky promění v gastronomický zážitek.

Podívejte se také na marinády na kuřecí křídlaostrosladké marinády a jednoduché omáčky a dipy na grilování

A jak dělá marinádu Zdeněk Pohlreich? Zjistíte to ve videu. 

Video
Video se připravuje ...

Marináda na maso podle Zdeňka Pohlreicha