Pstruh má jemnou chuť, kterou by byla škoda přebíjet velkým množstvím ingrediencí. Navíc je dietní a obsahuje omega-3 kyseliny, které prospívají srdci a cévám. Potřebujete ještě další důvody, proč se pustit do grilování této sladkovodní ryby?
Budete potřebovat
4 pstruhy
- 3 snítky rozmarýnu
- 80 g másla
- hrubou sůl
Postup
1. Máslo utřete se špetkou soli a nasekaným rozmarýnem.
2. Pstruhy potřete zevnitř i zvenčí máslovou směsí, kůži můžete lehce naříznout a máslo do zářezů zapracovat.
3. Rybu ještě zvenčí osolte hrubou solí.
4. Pstruhy rozložte do grilovacích kleští a grilujte přibližně pět minut z každé strany.
5. Podávejte se salátem nebo s novými brambory na loupačku, na talíř můžete dát ještě citron pro ty, co jsou zvyklí si rybu pokapat.