Krkovička na grilu

Krkovička patří pro svoji šťavnatost a výraznou chuť k nejoblíbenějším částem vepřového masa. Je prorostlá tukem a proto se výborně hodí právě na grilování. Vyzkoušejte tento vepřový steak s chilli medovou marinádou.

Grilovaná panenka

Panenka je ten nejlepší kousek vepřového, který můžete mít. Je jemná, křehká, šťavnatá a její grilování nezabere moc času. Připravte si ji se skvělou zázvorovou marinádou.

Kuřecí křidélka, špízy a paličky

Grilované kuřecí maso je klasika, která neomrzí. Je rychlé, jeho příprava je snadná a díky marinádám může být pokaždé úplně jiné. Tady jsou tři tipy pro vaše víkendové grilovačky.

Sele na gril

Dobře ugrilované selátko je skutečnou delikatesou, dokonalý výsledek ale ovlivňuje mnoho faktorů. Na co si dát pozor, co nepodcenit a co pečlivě pohlídat, aby na talířích skončily měkké a šťavnaté kousky masa? Máme pro vás pár praktických rad a tipů.

Grilovaný pstruh

Nahlásila se k vám na poslední chvíli návštěva, chcete grilovat a na několikahodinovou marinádu není čas? Kupte pstruha. Maso z něj totiž zvládnete připravit rychle bez předchozího nakládání a stačit vám k tomu budou pouze tři suroviny: Rozmarýn, máslo a sůl.

Masové i vegetariánské špízy

Nedovedete si představit grilování bez špízů? Máme pro vás tři skvělé recepty: Kuřecí špíz se zelenou cibulkou, párkový, který se připravuje v alobalu, a vegetariánský se žampiony a kukuřicí – pro případ, že byste tentokrát chtěli grilovat něco jiného, než cuketu.

Grilovaný steak 2x jinak

Flank steak, delikatesa z libového maso z hovězího pupku, patří k tomu nejlepšímu, co můžete na grilu připravit. Věděli jste ale, že skvělým masem na grilované steaky je i hovězí roštěná? Kupte si kvalitní kousek hovězího a postupujte podle našich receptů. Výsledkem budou steaky, které nebudou mít konkurenci.  

 Jaké hovězí maso se hodí na grilování a proč? Dozvíte se ve videu. 

Video
délka: 01:09

Jaké hovězí maso se nejlépe hodí na steaky na grill Adam Balažovič/BPŽ