Marinádu si připravte den předem, abyste mohli maso nechat nějakou dobu naložené. Pak už stačí jen vyndat ven gril a pustit se do toho. Tento pikantní šťavnatý steak budete milovat vy i vaši přátelé.
Na 4 porce budete potřebovat
- 4 plátky vepřové krkovice
- 6 polévkových lžic sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 lžičku chilli omáčky
- 1 lžičku citrónové kúry
- sůl
- barevný drcený pepř
Pikantní krkovice ve 3 krocích
1. V pánvi smíchejte rajský protlak, sójovou omáčku a med. Přidejte nastrouhanou kůru z citronu, chilli omáčku a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a nechte ji mírně vychladnout.
2. Plátky krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Z každé strany potřete marinádou a nechte uležet do druhého dne.
3. Plátky masa dejte na rozpálený gril a z každé strany je opékejte asi 8 minut.