Marinádu si připravte den předem, abyste mohli maso nechat nějakou dobu naložené. Pak už stačí jen vyndat ven gril a pustit se do toho. Tento pikantní šťavnatý steak budete milovat vy i vaši přátelé.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 6 polévkových lžic sójové omáčky
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 lžičku chilli omáčky
  • 1 lžičku citrónové kúry
  • sůl
  • barevný drcený pepř

Pikantní krkovice ve 3 krocích

1. V pánvi smíchejte rajský protlak, sójovou omáčku a med. Přidejte nastrouhanou kůru z citronu, chilli omáčku a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a nechte ji mírně vychladnout.

2. Plátky krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Z každé strany potřete marinádou a nechte uležet do druhého dne.

3. Plátky masa dejte na rozpálený gril a z každé strany je opékejte asi 8 minut.