Na kuřecí a ryby: Marináda s bylinkami a kapary
Co udělá z bílého masa pochoutku pro gurmány? Vyzkoušejte tuto marinádu z čerstvých bylinek a středomořské lahůdky kapary, která je oblíbená nejen pro svoji specifickou chuť, ale i proto, že podporuje trávení.
Ingredience
200 ml octa
150 ml rafinovaného olivového oleje
1 lžíce sekaných kapary
1 lžíce sekané cibulky
petrželová nať
bazalka
kerblík
estragon
pažitka
pepř, sůl
Postup
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s octem a dochuťte dle potřeby. Maso do této marinády naložte na několik hodin.
Na hovězí steaky:
6 lžic olivového oleje, drcený barevný pepř, šalvěj (nebo rozmarýn), lžíce koňaku nebo slivovice
Více na https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-dobrou-chut-recepty-ostatni/119665/bozske-marinady.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copyBylinková marináda s koňakem
Na hovězí steaky: Marináda s rozmarýnem a slivovicí
Na tuto marinádu vám - kromě oleje - stačí jen tři ingredience. Všechny jsou totiž dostatečně výrazné a byla by proto škoda přebíjet je něčím dalším.
Ingredience
6 lžic rafinovaného olivového oleje
drcený barevný pepř
rozmarýn nebo šalvěj
lžíci koňaku nebo slivovice
Postup
Rozmarýn nebo šalvěj najemno nakrájejte, smíchejte s olivovými olejem a alkoholem. Maso naložte na několik hodin.
Jak připravuje marinádu na maso Zdeněk Pohlreich? Dozvíte se to ve videu.
Marináda na maso podle Zdeňka Pohlreicha