Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Štěpánův pohřeb: Tajný vzkaz od Kima! Přijeli i Severokorejci

Na pohřeb Miroslava Štěpána dorazila i delegace z KLDR
Na pohřeb Miroslava Štěpána dorazila i delegace z KLDR  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
28. března 2014
19:13

Normalizační papaláš Miroslav Štěpán zemřel v neděli na rakovinu, ve věku nedožitých 69 let. Rozloučit se s ním dnes vyrazili nejen Češi, ale i delegace ze zahraniční. Fotografům Blesku neunikli členové severokorejské delegace! Jednoho z nich prozradil i odznáček s Kim Ir-senem.

Se Severokorejci se v západním světě příliš nemluví. Kvůli jejich tvrdé diktatuře. Jenže v minulosti to bylo jinak - také v Československu vládl přísný režim, který si nebál potřást rukou se severokorejskými vůdci. Režim, jehož čelním představitelem byl také Miroslav Štěpán. Kovaný bolševik a rudý boss z Prahy, který však v neděli podlehl zákeřné nemoci.

Video Jakeš na pohřbu přítele bolševika: Demokracie je špatný režim, všechno utratili! - Karel Dlabač, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Pátečního posledního rozloučení s bývalým vedoucím tajemníkem Městského výboru KSČ v Praze a jedním ze symbolů normalizačního režimu se zúčastnily i zahraniční delegace. Velvyslanec z Venezuely, ale také Severokorejci. Soudě nejen podle odznáčku jednoho z nich - s podobiznou usměvavého vůdce Kim Ir-sena, který zemřel v roce 1994. Otce severokorejského totalitního režimu a "věčného prezidenta", kterého v KLDR dodnes uctívají. Stál v čele Severní Koreje od roku 1946 do své smrti a ve své době jednal se Stalinem i Mao Ce-tungem.   

Severní Koreji však dnes již vládne pevnou rukou diktátor Kim Čong-un, který převzal moc po zesnulém otci Kim Čong-ilovi. Právě s otcem současného vůdce se někdejší vedoucí tajemník pražské KSČ Miroslav Štěpán kdysi setkal osobně. Při třináctém Světovém festivalu mládeže a studentstva v Pchjongjangu. Kim Ir-sen byl tehdy generálním tajemníkem Ústředního výboru Korejské strany práce a prezidentem KLDR. 

Štěpán totiž v letech 1977 až 1986 vedl prorežimní Mezinárodní svaz studentstva. Vrchol Štěpánovy kariéry však přišel až po roce 1986, kdy se dostal do nejužšího vedení pražské KSČ.

Miroslav Štěpán se zdraví s Kim Čong-ilem Miroslav Štěpán se zdraví s Kim Čong-ilem | ČTK

Stejně jako severokorejský vůdce, i lounský rodák Štěpán zůstal svému přesvědčení věrný - komunistické ideály nikdy neopustil, přestože jej "rodná strana" dvakrát vyloučila. Poprvé musel opustit řady KSČ 7. prosince 1989, v září 1992 se nicméně stal členem následovnické Komunistické strany Čech a Moravy. Vydržel v ní ovšem pouze necelý rok.

zabibol ( 29. března 2014 16:26 )

Byli tam i Janouškovi. Velcí přátelé Štěpánů. Jo komunisti mají dlouhé ruce. To jak strašlivě rozkradli a zaprodali republiku ruským okupantům vešlo do dějin. Bohužel.

scaramonte ( 28. března 2014 22:54 )

Koukám že v tom ti blbci maj pěknej hokej! Na snímku si se Štěpánem podává ruku Kim Ir Sen - dědeček, nikoliv otec současného vůdce!

majojo ( 28. března 2014 22:34 )

 Blešani, co furt šlapete v hovnech a rozmazáváte je?

smrk ( 28. března 2014 19:54 )

P.í.č.a. co ?

Shelby16 ( 28. března 2014 19:16 )

Dobytkové komunistický

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa