Majitel známé agentury Vichr, rocker a básník tragicky zahynul první dubnový víkend. Na rybářské chatě u slepého ramene řeky Moravy, zvaného Mařacké, slavil v pátek padesátiny jednoho z kamarádů z mládí. Během oslavy ale zmizel. Policejní potápěči našli jeho tělo až v pondělí 7. dubna odpoledne.

Vítězslav Chromek znamenal hodně jak pro muzikanty, tak pro milovníky hudby. Poslední sbohem mu proto přišlo dát do obřadní síně v Mařaticích na dvě stě lidí a nechyběly mezi nimi ani známé tváře. Přišli např. herci Petr Čtvrtníček a Leoš Noha, Karel Holas z Čechomoru či bratři Ebenové...

„Přijel jsem se s Víťou sice rozloučit do Uherského Hradiště, ale velkou vzpomínkovou akci pořádáme v Praze," řekl po pohřbu Petr Čtvrtníček. Na svého kamaráda tak zavzpomínal ještě téhož dne večer na koncertu v metropoli.

Úmrtí festivalového krále je velkou ztrátou i pro milovníky hudby. V Buchlovicích na Uherskohradišťsku pořádal Chromek léta Buchlovskou svícu přímo na hradě Buchlov a později festival Buchlovské léto v amfiteátru tamního zámku. Dokázal přilákat legendární kapely Smokie, Nazareth. Letos má přijet Susi Quatro. Do Buchlovic rádi jezdili nejoblíbenější čeští muzikanti.