Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek v duelu s Horáčkem: Ptejte se obou kandidátů v přímém přenosu

Video se připravuje ...
Autor: David Vaníček - 
9. ledna 2018
05:15

Mirek Topolánek versus Michal Horáček. To je obsazení druhého duelu, který budou Blesk Zprávy vysílat živě v úterý 9. ledna od 20 hodin. Moderátorka Klára Brunclíková pro oba konkurenty vybrala tři témata, na kterých se neshodnou, a zapojit se můžete také vy.

Poslanci mají už brzy rozhodnout, zda do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pošlou komunistu Zdeňka Ondráčka. Poslední volba byla totiž zrušená poté, co neseděl počet hlasů.

Bývalý příslušník SNB Ondráček zůstává dál jediným kandidátem. Michal Horáček proti jeho zvolení hlasitě protestuje a dokonce na Ondráčka podal trestní oznámení pro pomluvu, když o něm komunista řekl, že Horáček je bývalý vekslák a spolupracovník StB. Horáček přitom na webu má negativní lustrační osvědčení.

„Panu Ondráčkovi musí být z těchto materiálů známo, že jsem nebyl členem KSČ, nebyl jsem politicky aktivní a spolupráci s StB jsem odmítl,“ uvedl Horáček.

Mirek Topolánek aktivní odpor Michala Horáčka označil za divadýlko. „Celé je to jen divadýlko. Ondráček byl čtyři roky členem komise pro dohled nad BIS, což je daleko závažnější, a ozval se jen Kalousek. Ne Horáček ani Drahoš,“ komentoval na Twitteru Mirek Topolánek.

Další dvě témata, nad kterými si vymění oba kandidáti názory, bude případné rušení krajů a odpouštění penále z dluhů lidem, kteří dluží státu.

Kdo je bude hodnotit

Duelů Blesk Zpráv se účastní také zástupci parlamentních stran, kteří mohou komentovat a hodnotit argumenty kandidátů. Mirka Topolánka a Michala Horáčka ve studiu doplní Marek Ženíšek z TOP 09, předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík z KDU-ČSL, komunistický poslanec Leo Luzar a poslanec hnutí ANO Patrik Nacher. 

Dotazy posílejte i vy

Během duelu bude další moderátorka přenosu Markéta Volfová přijímat dotazy diváků a vybere otázky, na které budou oba živě odpovídat. Ptát se můžete posíláním e-mailu na: zpravy@cncenter.cz, příspěvkem na Twitter s označením @Blesk24 nebo s hashtagem #duelBlesku. A otázky můžete posílat i přímo pod okno s živým vysíláním na Facebooku.

Vysíláme 9. ledna od 20 hodin na Blesk.cz a Facebooku Blesku.

Video  Osm kandidátů na prezidenta v Blesku: Prošli zkouškou z Ústavy, protokolu a zpívali hymnu  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Proč nepřišel Drahoš a Zeman?

Blesk koncipuje duely kandidátů tak, aby nabídnul verbální souboje tří možných kandidátů, kteří mají relevantní šanci dostat se do druhého kola prezidentské volby. Jenže Miloš Zeman už na své březnové tiskové konferenci řekl, že do debat chodit nebude a tenhle svůj slib plní. Blesk proto rozšířil pozvání pro Jiřího Drahoše, Mirka Topolánka, Michala Horáčka a Pavla Fischera. Poté, co Jiří Drahoš po měsíci váhání účast v duelech odmítl, redakce sestavila tři duely ve formátu „každý s každým“" mezi trojicí Topolánek - Horáček - Fischer.

Michal Horáček už se v duelu Blesku utkal s Pavlem Fischerem, podívejte se na záznam pořadu:

Video  Fischer vs. Horáček o vojně, referendu a prezidentovi: Kdo z nich byl lepší v duelu?  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Mirek Topolánek si s voliči také vypil Pivo v podhradí. Podívejte se, na jaké otázky odpovídal.

Video  S Mirkem Topolánkem na pivu: Štamgasti se ptali na komunistickou minulost jeho rodiny  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Jak si s dotazy v hospodě poradil Michal Horáček? Tady je záznam:

Video  Pivo v podhradí s Michalem Horáčkem: Nejsem žádné ořezávátko  - Blesk TV
Video se připravuje ...

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

JAK VOLIT S VOLIČSKÝM PRŮKAZEM ČTĚTE ZDE

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
rozmaryna ( 9. ledna 2018 23:39 )

Jak jsem tak sledovala duel, tak Topolánek vysmátý, značně převyšoval zamračeného emoce najevo dávajícího Horáčka. Horáček na Topolánka nemá. Klaus má pravdu v tom, že jediní schopní kandidáti jsou Zeman a Topolánek. Ale koho volit? Topolánek je pro mě nevolitelný a Zemana už nechci. Bohužel Ti ostatní kandidáti jsou pro mě nevolitelní. Takže mi jako favorit zbývá Zeman, i když ho za prezidenta už nechci znovu, ale nemám nikoho jiného komu bych to hodila.

odol ( 9. ledna 2018 18:19 )

Ale náhodou pan Topolánek má pořádnou cici.nu!!Chlap jako hora!!!

odol ( 9. ledna 2018 18:17 )

Je třeba vzít do úvahy i fakt,že výměna portrétu hlavy státu v státních úřadech něco stojí a také i poštovní známky.Asi bude Zeman aby se ušetřilo...

zidoniusek ( 9. ledna 2018 16:20 )

topolánku,kdyby Češi nebyli hloupí,tak visíš na posvátné české Lípě!!!!

sores ( 9. ledna 2018 11:02 )

Každého raději jen ne proboha hul.vá.ta cholerického Topolána a Horáčka co chce do Česka čmoudy!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa