Devesh Joshi pochází z indického Nového Dillí a přibližně před dvěma lety se rozhodl, že už nechce trávit každý den nudnou prací od rána až do večera a namísto toho vyrazil poznávat svět. O svých letošních narozeninách se vydal objevovat metropole Evropy, mimo jiné byl i v Praze, v Bratislavě ho ale čekal pořádný šok!

"Než jsem se vydal do Bratislavy, hlavního města východoevropské země Slovensko, několik lidí mě varovalo, abych si tu dával pozor. 'Buď opatrný, až půjdeš po ulicích; Východoevropané tě mohou překvapit'," uvedl Devesh na svém blogu s tím, že se domníval, že ho díky tréninku z Nového Dillí nemůže nic zaskočit.

V úterý večer po návštěvě Bratislavského hradu se vracel na hotel, když v tramvaji potkal tři Slováky. "Dva chlapi a jedna žena se se mnou začali bavit, co dělám, odkud jsem. Byl to milý rozhovor a myslel jsem si, že jsem si našel kamarády. Vystoupili jsme na Hlavní stanici a pozvali mě na pivo," zavzpomínal blogger, který zdánlivě pohostinným cizincům začal ukazovat na svém foťáku snímky z cest.

Po nějakém čase ho muž a žena zavolali na cigaretu před hospodu, po návratu ale Devesh nevěřil svým očím. "Třetí chlap i s mým foťákem zmizel. Začal jsem být nervózní, ptal jsem se dívky, kde je můj foťák, a ona se najednou tvářila, že neumí anglicky," doplnil. Cestovatel si stihl ještě povedenou dvojici vyfotit, pak ale všichni utekli. Ind vše nahlásil na policii, která nyní po pachatelích pátrá.

Poté, co cestovatel o své příhodě napsal na svém blogu, se mu ozvalo několik Slováků. Jejich reakce Deveshe příjemně překvapila. Za jednání svých spoluobčanů se totiž omluvili a nabídli mu, že mu přispějí na nový fotoaparát. Jeden z nich dokonce nabídl, že mu dá svůj starý.

"V každé zemi najdete pár prohnilých jablek a na základě toho přece nemůže odsoudit celou zemi, nebo společnost," uzavřel Ind, který si incidentem nehodlá zkazit jinak skvělou návštěvu Slovenska.

Fotogalerie
32 fotografií