Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kuchař Jozef měl partnerce Patrícii vyříznout srdce: V osudný den spolu vypili čtyři lahve vodky!

Autor: rc - 
14. ledna 2024
15:04

Bratislavou otřásl brutální případ vraždy Patrície, jejíž tělo našli v jednom z bytů na Prievozské ulici. Osmačtyřicetiletá žena byla zavražděna brutálním způsobem. Vedle jejího těla našli vědro s jejími orgány, včetně vyříznutého srdce. Z vraždy byl obviněn její přítel Jozef (47), který se podle slovenských médií k činu přiznal a zároveň ve výpovědi popsal, co se v osudný den odehrálo. Dvojice prý vypila čtyři lahve vodky! Po činu chtěl spáchat sebevraždu.

Vražda se stala začátkem ledna v Prievozské ulici v Bratislavě. Jozef měl napadnout v jednom z tamních bytů svou partnerku Patrícii a brutálně ji zavraždit. Z jejího těla měl vyříznout vnitřnosti, včetně srdce. Jak uvádí slovenský deník Nový Čas, k činu se následně policii přiznal a Městský soud Bratislava 1 jej poslal do vyšetřovací vazby. „V kontextu charakteru, rozsahu, intenzity, závažnosti a brutálnosti konání obviněného ve spojitosti se způsobeným následkem, jeho trestněprávní minulostí, sklonem k nadměrnému požívání alkoholických nápojů a rizika dalšího nepřiměřeného konání je jednoznačně možné konstatovat u obviněného, existenci důvodů vazby,“ uvedla podle výše zmíněného deníku soudkyně Iveta Halvoňová.

Jozef měl již v minulosti opletačky se zákonem. Pětkrát byl odsouzen za spáchání trestného činu. Obviněný měl policistům popsat, co se osudného dne v bytě stalo. „V průběhu dne vypili společně přibližně čtyři flašky vodky (každá o objemu 0,7 litru). V podvečer byli oba pod řádným vlivem alkoholu,“ stojí podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň v usnesení soudu o vzetí obviněného do vazby. Mezi osmou a desátou hodinou večer mělo mezi dvojicí dojít k hádce.

Patrície údajně Jozefovi vulgárně nadávala, přičemž ji obviněný „v amoku chytil oběma rukama pod krkem a začal škrtit,“ stojí nadále v soudním spisu. Patrície nejevila známky života, a tak ji začal oživovat dýcháním z úst do úst a masáží srdce. Oživit se mu ji ale nepodařilo, tak si dal další dvě vodky. Následně „provedl tu ohavnou a hnusnou věc, kterou nechtěl blíže specifikovat,“ uvádí se ve spisu.

Jozef prý chtěl pak spáchat sebevraždu, o kterou se pokusil dvakrát. Nejprve skokem z mostu do Dunaje a pak se pokusil oběsit elektrickým kabelem. Podruhé si pokusil vzít život ve sklepě své tety, kde ho následně zadrželi policisté.

Video  Slovenští novináři přinesli šokující zjištění o obviněném Jozefu H. (47).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

MADONNA ( 15. ledna 2024 08:52 )

Teď to chce uhrát, že byl tak ožralej, že nevěděl co dělá, nebo jak?! Takhle brutálně někoho zabít na to odvahu měl, ale pak zabít sebe to se bál.... Dala bych mu doživotí, nebo trest smrti, kdyby se konečně obnovil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání