Manny Marshall je zkušený cestovatel, který objevování světa zasvětil dlouhých 15 let. Jeho poslední kousek je ale opravdu něco. Australan se vydal ze skotského Edinburghu až do indického Dillí autostopem! Jako univerzální měnu, kterou se odměňoval řidičům a lidem, kteří ho u sebe nechali přespat, použil plechovky piva. Na cestu přes 8000 kilometrů jich nakonec použil celkem 120.

Australan na této cestě spolupracoval s pivovarem Innis & Gunn, který výzvu vymyslel. Podstatou mělo být urazit obdobnou cestu po pevnině, jakou se v 18. a 19. století po moři dopravovalo pivo ze Skotska do Indie. Marshall stopem projel Francii, Rakousko, Německo, Českou republiku, Bulharsko a Řecko. Odsud se pak letadlem vydal do Indie, kde musel projet ještě dalších 1500 kilometrů.

„Jezdím autostopem už přes 10 let a vždycky se těším na všechny úžasné lidi, které potkám,“ popsal britskému MailOnline cestovatel, který byl sám překvapen dobrotivostí lidí. Nikdo z řidičů, ani hostitelů po něm totiž žádné peníze nechtěl, plechovka piva jim všem prý stačila.

Marshall se v Česku zastavil, aby si prohlédl krásy Prahy. U Karlova mostu potkal novomanželský pár a rozhodl se jim poblahopřát. „Pogratuloval jsem jim jako typický Australan a vrazil jim piva do rukou. Byli trochu zmatení, ale líbilo se jim to. Asi si zprvu mysleli, že jsem šílenec, ale vysvětlil jsem jim, že jsem Australan a to jim stačilo. Každopádně je tu něco, co mají Češi a Australané společného: Nikdy neřeknou ne pivu,“ napsal cestovatel na svém blogu RawSafari. Z Česka ale nakonec odešel s lehčí peněženkou, dostal u nás totiž pokutu za stopování. Australan si na videu postěžoval, že ho někdo viděl stopovat na dálnici a pak se vydal až na služebnu, aby ho udal.

Fotogalerie
13 fotografií