Když Evie Farell (43) z australského Sydney viděla předčasně umírat svého blízkého přítele, uvědomila si, že život je příliš krátký na to jej strávit každodenním otročením v práci. Maminka si našetřila peníze a rozhodla se, že se svou šestiletou dcerkou Emmie vyrazí objevovat svět. A bylo to nejlepší rozhodnutí, které mohla učinit.

Se zhruba 550 tisíci korunami na účtu se holky letos v únoru vydaly na cestu. Za osm měsíců už stihly navštívit celkem 11 zemí – Filipíny, Tchaj-wan, Malajsii, Borneo, Bali, Vietnam, Singapur, Thajsko, Velkou Británii, Francii a Čínu. Paradoxně je prý cestování po světě levnější než žití v jejich domovině.

„Nejtěžší bylo učinit to rozhodnutí a zabalit si,“ přiznala Evie listu DailyMail s tím, že pak už to byla brnkačka. „Jakmile jsme odjely, cítila jsem neuvěřitelně volná. Emmie a já jsme byly nadšené, když jsme opouštěly Sydney – držely jsme se za ruce, jen my dvě a naše velké dobrodružství,“ popsala.

Děvčata v cestování dále pokračují a zatím se nehodlají vrátit domů. Evie svou dceru vzdělává sama pomocí vládního programu na dálkové studium pro školáky, případně ji na cestách umisťuje do mezinárodních škol. Ostatně malá holčička se toho při cestách zcela jistě naučí víc, než kdyby seděla celé dny v lavici. A Emmie je prý štěstím bez sebe!

„To, že jsme každý den spolu a spojuje nás tohle dobrodružství, je naprosto úžasné. Je to úplně jiné, než jak jsme žily doma, když jsem chodila do práce a Emmie do školy. Se vším tím spěchem a povinnostmi jsme na sebe měly velmi málo času a skoro nic jsme si neužily,“ dodala a všem aspirujícím cestovatelům vzkázala: „Udělejte to! Nemusíte každý den osm hodin otročit. Trvalo mi dlouho, než jsem to pochopila.“

Fotogalerie
40 fotografií