Ačkoliv oba pochází z Austrálie, Elayna a Riley se potkali v Evropě. Elayna pracovala v Řecku jako muzikantka v cestovní agentuře, zatímco Riley se přestěhoval do Itálie poté, co dal výpověď v práci ve své domovině. Australan si v Itálii koupil malou plachetnici La Vagabonde a chtěl se vydat na plavbu kolem světa, ale mělo to malý háček... Riley totiž nevěděl, jak plachtit!

Byla to právě krásná Elayna, která mu přispěchala na pomoc a přitom se do něj zakoukala. Zamilovaný páreček se po několikatýdenní známosti rozhodl, že na cestu svého života vypluje společně. „Bylo to pro mě velké rozhodnutí. Ale nechtěla jsem riskovat, že o něj přijdu, nebo o tu loď,“ vtipkuje Elayna na blogu Sailing La Vagabonde (Plachtění na La Vagabonde), který si cestovatelé založili.

„Raději bych pokaždé řekla na vše ‚ano‘ než říct ‚ne‘ a pak celý život přemýšlet, jaké by to by to bylo, kdybych se rozhodla jinak,“ vysvětluje.

Páreček cestovatelů si na svou cestu vydělává prostřednictvím portálu Patreon, kam nahrávají svá videa z cest. Lidé jim pak mohou přispět až tisíc korun, pokud se jim jejich projekt líbí. Momentálně prý za jedno video inkasují v přepočtu až sto tisíc korun. Na cestách ale žijí skromně a živí se převážně dary moře.

Na fotky z jejich cest se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
32 fotografií