Bývalý policista Ben Hooper z Velké Británie se chce zapsat do historie. Chce se stát prvním člověkem, který přeplave celý Atlantský oceán. Svou cestu začal v neděli 13. listopadu z Dakaru v africkém Senegalu. Před sebou má přes tři tisíce kilometrů.

Hooper se na přeplavání Atlantiku připravoval dlouhé tři roky. Do Natalu v Brazílii plánuje dorazit v březnu 2017. Doprovázet ho budou dvě lodě, kde bude plavec jíst a spát, když zrovna nebude ve vodě. Plavat chce zhruba osm hodin denně a čekají ho mimo jiné nástrahy ve formě medúz a žraloků. Před predátory ho má ochránit speciální kamuflážní oblek.

Ben Hooper chce jako první člověk v historii přeplavat celý Atlantik.
Autor: Profimedia, Reuters

Motivací k tomuto počinu prý byla jeho osmiletá dcerka. Hooper před 3,5 lety začal trpět depresemi a rozhodl se, že kvůli dceři změní celý svůj život. „Tohle je pro mou dceru,“ řekl před odstartováním cesty. Hopper se prý nebojí dehydratace ani příšer z hlubin, ale toho, že zklame svůj tým a svou malou holčičku.

„Ještě nikdo nepřeplaval celý oceán. Na Měsíci přistálo více lidí, než kolik se jich o tohle pokusilo. Myslím, že tohle je mé poslání,“ dodal. Cestu odvážného dobrodruha můžete sledovat živě zde.

Fotogalerie
14 fotografií