Gastronomický server Taste Atlas zveřejnil žebříček nejoblíbenějších českých potravin podle turistů. Na seznam se dostal například tradiční lovecký salám, škvarky či olomoucké tvarůžky. První místo některé překvapí.
Turisté rozhodli: 10 nejoblíbenějších českých pochoutek! První místo překvapí

1.Křížaly
Desáté místo obsadila oblíbená svačinka z jablek. Nakrájené jablka se pomalu suší na vzduchu či dehydratují v troubě. „V závislosti na velikosti a řezu se jejich struktura liší od tenkých křupavých až po silné a žvýkavé,“ napsal server Taste Atlas.
2.Škvarky
Škvarky mají svůj původ na Balkáně, v Česku se škarky tradičně servírují na krajíci chleba. „Tato varianta vepřových škvarků se vyrábí tepelným extrahováním tuku ze sádla. Sádlo se obvykle nakrájí na kostky a smaží se ve vlastním tuku, dokud se nerozpustí a v hrnci nezůstanou tvrdé a křupavé vepřové škvarky,“ stojí na zmíněném webu.
3.Tradiční lovecký salám
4.Pražská šunka
5.Jablka odrůdy Opál
6.Niva
7.Špekáčky
8.Uzené maso
9.Olomoucké tvarůžky
10.Tlačenka
11.Galerie
Témata:








Ale Češi nedávají přednost jablíčkúm a křížalám. Proto vedou v rakovině tlustého streva a v cévních onemocněních. Ale dobroty to jsou, to se musí nechat.