Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Překrásné pláže, věčné léto a mrakodrapy: 7 důvodů, proč jet do Emirátů!

/
  • 7 důvodů, proč jet do Emirátů
    7. listopadu 2016 ● 19:37

    Chystáte se na dovolenou, ale nevíte kam? Spojené arabské emiráty jsou výbornou destinací. Nevěříte? Máme pro vás hned 7 přesvědčivých důvodů.

  • 1.

    Zázrak v poušti

    V poušti 150 km od Dubaje vybudovali u městečka Al Ain vodní park za půl miliardy korun, do něhož přivádějí 130 kiláků dlouhým tunelem vodu z moře. Odsolí ji, přibarví, přidají chlor a může se trénovat slalom, jízda na raftech či wakeboardu.

    Vodní park u městečka Al Ain
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Jumeirah beach

    Jumeirah beach, na níž stojí proslulý hotel Burdž Al Arab, je považována za jednu z nejhezčích pláží na světě. Dominuje jí jemný písek a průzračné moře. V bikinách po hotelových plážích mohou chodit ženy bez problémů.

    Pláž Jumeirah
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Burdž al-Arab

    Burdž Al Arab neboli Zlatý hotel je luxusní klenot Emirátů. Leží na vytvořeném ostrově, vzdáleném od pobřeží Perského zálivu 280 m. Zákazníci si mohou zvolit, zda do hotelu chtějí přepravit helikoptérou, lodí, či rolls-roycem.

    Burdž Al Arab
    Autor: Romrodphoto / Shutterstock.com

  • 4.

    Ferrari park

    Park s horskou dráhou jezdící rychlostí 240 km/h. Nachází se v Abú Dhabí a pyšní se titulem »největší zábavní park na světě«. Kromě adrenalinu zde nechybí ani luxusní restaurace a kavárny zaměřené na italskou kuchyni.

    Spojené arabské emiráty: Ferrari park
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Super počasí

    V zimě se teploty přes den pohybují okolo 24 °C, v noci klesají na 13. (V létě stoupají až k 50). Často zde fouká vítr zvaný shamal. Týdenní zájezd pořídíte i za méně než 14 tisíc Kč. Kvalita hotelů je v Emirátech na vysoké úrovni.

    Tony Blair „rýžoval“ na Blízkém Východě: Za poradenství chtěl 855 milionů
    Autor: scom

  • 6.

    Burdž Chalifa

    Nejvyšší mrakodrap světa měří 828 m. Nachází se v Dubaji a pro představu je 13x vyšší než Petřínská rozhledna. Členitý tvar budovy má připomínat rozvinutý květ květiny Hymenocallis, která se vyskytuje v Dubaji.

    Nejvyšší budova světa Burdž Chalífa v Dubaji.
    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    Capital Gate

    Přišla-li vám věž v Pise jako architektonický výstřelek, pak vám stojí za to vidět šikmou věž v Abú Dhabí, která je čtyřikrát křivější než ta italská. 160 metrů, 35 patek a náklon 18 stupňů, to je Capital Gate v číslech.

    Spojené arabské emiráty: Capital Gate
    Autor: archiv Blesku
  • 8.

    VÍCE FOTO V GALERII

    Fotogalerie
    31 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

prycsnima:  K těm co jim uříznuli předkožku?Nikdy!

(11. 11. 2016 15:43)

zrcadlo1: V teto zemi plati zakon šaria-moje znama, ktera v emiratech zila a pracovala, musela ze zeme uprchnout. Riskovala vezeni za to, ze nez se stihla rozvest nasla si noveho pritele coz je cizolozstvi. Dost nechapu jak se vsichni vcezne clintonove navazeji napr. na porusovani lidskych prav v Rusku, ale o porusovani lidskych prav a to predevsim zen v saudske arabii ani vidu ani slechu 

(08. 11. 2016 20:51)

diskutujici:  K tem osatkovanym? NIKDY!

(08. 11. 2016 06:57)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy