Hotel Hochschober – pro požitkáře
Korutansko-štýrské sedlo Turracher Höhe je jedním z míst, které nelze považovat jen za lyžařské středisko. Je to skutečná mekka požitkářství na sněhu.  První sníh se tu objevuje brzy a zůstává mnohem déle než v níže položených lyžařských oblastech. Když zvolíte k pobytu hotel Hochschober, nebude mít vaše dovolená chybu.  

Po lyžování turecké lázně krásně prohřejí.
Autor: archiv firem

Servis all inclusive
Vše je totiž připraveno: skipas si vyzvednete na recepci, lyže, boty, hole i helmu si můžete rovněž vypůjčit. Lyžařský servisman „Ski-Sepp“ vám vaše vlastní lyže zkontroluje, opraví a případně nabrousí. Čerstvé ovocné nápoje nebo čaj uhasí žízeň a krémy a jiné praktické pomůcky zajistí Vaši ochranu před zimním nečasem. Obrovská mapa okolí společně s alpskou knihovnou vzbudí chuť vyrazit do přírody.

 Stanice lanovek se nacházejí rovněž v bezprostřední blízkosti a komu se nechce lyžovat, může si užívat v orientálních lázních Hamam, vyhřívaném jezerní koupališti, nebo v čínské věži s kouzelnou čajovnou.

 

Lázeň s romantickým výhledem na jezero.
Autor: archiv firem


Dětský ráj v „Bílém koníčkovi“

Alpská pohádka
Autor: archiv firem


Dokonalá dovolená s dětmi je trochu protimluv, ale nemusí to tak být vždycky. Pokud vyrazíte do  dětského hotelu Cavallino Bianco (Family Spa Grand Hotel ****S) v jihotyrolském St. Ullrichu, můžete prožít skvělou dovolenou vy i vaše děti.

Cavallino Bianco je rájem pro děti.
Autor: archiv firem

Nabídka hotelu je  totiž přizpůsobena potřebám celé rodiny. Vyškolený personál se stará o děti a připraví jim program, aby měli rodiče čas vyrazit na sjezdovky, hotelová restaurace nabízí sice vybrané menu, ale také dětská jídla a hlavně, nikdo se na vás ani na vaše děti nebude mračit, když se batole rozpláče u snídaně, nebo kdy se děti rozdovádí. Na tohle jsou v Cavallino Bianco totiž zařízení.

A k dobrému zacházení samozřejmě patří i fantastická kuchyně, vybavené „jesle“ i „školka“, welnes areál s relaxačními místnosmi pro děti i dospělé, také komplex saun a bazénů s masážními lavicemi a bohatá nabídka různých rekreačních aktivit.

Chcete se pohupovat ve vyhřívaném bazénu a přitom se kochat alpskými velikány, tyčícími se nad Val Gardenou? Nic snazšího. Vaše děti zatím mohou řádit v rozlehlém dětském bazénu se skluzavkami, nebo se prohřívat v „trpasličí jeskyni“ – dětské sauně.

A když počasí nepřeje, vždycky se můžete pobavit v báječných bazénech.
Autor: archiv firem

No a pokud jde o lyžování, hotel má vlastní lyžařskou školičku, půjčovnu a servis lyžařského vybavení, hotelový miniskibus,  a k lanovce skiareálu  Alpe di Siusi / Sella Ronda  je to sto metrů?
Je třeba ještě něco dodávat?

Děti se baví v lyžařské školičce a vy si můžete v klidu zalyžovat.
Autor: archiv firem

Lyžaři milují  Katschberg

Katschberg uspokojí sjezdaře, běžkaře i snowbordisty.
Autor: archiv firem

Zimní dovolená na Katschbergu je vždycky dokonalý zážitek, ať už sportujete, chcete si jenom odpočinout, přijedete ve dvou nebo s celou rodinou. Novým trendem v poslední době je kromě sjezdového lyžování a snowboardingu také běh na lyžích, zejména na nové výškové běžkařské trati (100 km běžeckých stezek).
Romantičtěji založení milovníci přírody mohou okolí objevovat sami na sněžnicích nebo na procházkách po upravovaných zimních cestách.

Dva lyžařské areály - Tschaneck a Aineck - jsou vzájemně propojené mostem pro lyžaře, který lze přejet na lyžích nebo lze  použít lyžařský dopravník.  

V lyžařském areálu se nachází 70 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti  (10 km modrých, 40 km červených a 10 km černých). Pokročilejší lyžaři se především hned ráno vydávají na sjezd Tschaneckpiste nebo na Karabfahrt na Ainecku. Ti nejlepší zvolí Direttissimu na Ainecku, těžkou černou sjezdovku místy až se 100% klesáním. Pravým vyvrcholením je pak "A1", nově vybudovaná sjezdovka s rovnoměrným klesáním, která vede přímo dolů do Lungau - jedná se o dokonalou lyžařskou dálnici.

Velkou atrakcí je široká a plochá „Königswiese (na Passhöhe -1 641 m), v jejíž bezprostřední blízkosti je také funpark pro děti Katschi’s Kinderwelt s vlekem mini-jet a s kreslenými postavičkami.

Pro snowboardisty byl vybudován moderní funpark na Ainecku s halfpipe, pro-jump, high jump a slide.

Vzhůru na běžky
Přímo přes klidnou chráněnou krajinnou oblast se táhne značená běžecká stopa od Katschbergu až do údolí Pöllatal. Nádherná výšková běžecká trasa (1640–1750 m) začíná na parkovišti v obci Katschberghöhe, ze které jsou nádherné výhledy na okolní hory. Ještě větší nabídka širokých a pestrých běžeckých stop je v sousedním Lungau. Jsou zde také četné další možnosti sportovního vyžití, jako chůze na sněžnicích, curling, vyjížďky na koních atd.