Vsetínsko – projeďte Beskydy na lyžích

Jedny z nejlepších skiareálů Zlínska se nachází na východě kraje, nedaleko hranic se Slovenskem. Na zimní dovolenou se můžete vydat třeba do resortu Karolinka. Celodenní skipas zde dospělé stojí přes 400 Kč. Areál je dobře dostupný autem a nabízí dostatečné kapacity pro parkování. A lyžování? Na to je zde každou zimu připravena kilometrová, perfektně udržovaná sjezdovka a rozlehlý skipark. Sjezdovka je v celé délce osvětlena, takže se zde lyžuje i po západu slunce. Nedaleká obec Velké Karlovice nabízí dva neméně kvalitní areály. Blíže obci se nachází Kyčerka. Lyžařům nabízí téměř 2,5 km sjezdovek a 9 vleků. Dospělý zde za celý den ježdění zaplatí 390 Kč. O něco dále na východ se nachází skiareál Razula. Areál nabízí celkem 3 sjezdovky, které dohromady měří téměř 2 km. Všechny sjezdovky jsou opatřeny vleky a na nejdelší z nich se díky osvětlení dá lyžovat i v noci.

Beskydy ještě jednou – Pustevny a Soláň

Pokud milujete delší pobyt na kopcích, můžete si vybrat některý z vysoko položených skiresortů Zlínského kraje. Jedním z nich je Soláň. Horské středisko se nachází nedaleko stejnojmenného vrcholu. Pokud se vám poštěstí jasné počasí, výhled na okolní hory vás okouzlí. A pokud jde o lyžování, areál disponuje sedmi sjezdovkami různých obtížností a běžeckými tratěmi. K dopravě lyžařů zde slouží celkem 4 vleky. Denní jízdné zde vyjde přibližně na 390 Kč za dospělou osobu. Ještě výše jsou ale usazené Pustevny. Jedná se o velmi moderní skiareál, jeden z největších v ČR. Zdejších 6 sjezdových tratí měří dohromady 2,8 km. K dopravě poslouží 3 vleky a lanovka. Za 1 den neomezené jízdy lanovkou a vleky dospělý zaplatí 440 Kč. 

V okolí Horní Bečvy – lyžování ve Zlínském kraji

Okolí obce Horní Bečva nabízí několik skvělých lokalit pro lyžování. Blíže městu se nachází resort Rališka. Nabízí celkem 4 sjezdovky, vlek, dětský vlek a lanovku. Celodenní skipas zde dospělé stojí 320 Kč, spolu s večerním lyžováním se cena může vyšplhat až na 500 Kč/den. Dalším, vzdálenějším skiareálem je středisko u Sachovy studánky. To nabízí hned 5 snadných, až mírně obtížných sjezdovek. O dopravu se zde starají 4 vleky. Menší velikost areálu kompenzuje cena celodenního skipasu, která pro dospělé lyžaře činí 300 Kč. 

Lyžování ve Zlínském kraji – Rusava, Trnava, Stupava 

Vyhlášeným lyžařským místem v okolí Zlína je skiresort Rusava. Sjezdovky disponují dvěma vleky a možností umělého zasněžení. V areálu se nachází dostatek ubytovacích i parkovacích kapacit. Nachází se zde i dostatek restaurací i půjčoven. Dalším lyžařským střediskem nedaleko Zlína je rekreační středisko Trnava, které nabízí 4 perfektně udržované sjezdovky o celkové délce 1 km. Lyžaře na kopec vytáhnou dva velké a dva dětské vleky. Dalším lyžařským místem ve Zlínském kraji je středisko Stupava. Nachází se nedaleko Uherského Hradiště. Areál nabízí celkem 5 sjezdovek a 4 vleky. Posledním horským střediskem, které můžeme doporučit, je skiareál Troják mezi obcemi Hošťálková a Rajnochovice. Hostýnské Vrchy nabídnou skvělé sportovní vyžití sjezdovým i běžkovým lyžařům. Areál Troják nabízí celkem 5 vleků a celkem 6 km strojově upravovaných sjezdovek.

Tipy na dovolenou ve Zlínském kraji

Další související odkazy

Lyžařská křížovka: Kam s dětmi na hory

Hurá na lyže. Nejlepší skiareály pro rodiny s dětmi 

Kam s dětmi v Rakousku?

Objevte skály i jezera Zlínského kraje

Jak zabavit děti na horách? 

Kam vyrazit na kole ve Zlínském kraji? 

Kam na lyže v Moravskoslezském kraji?  

České hory: Super lyžovačka za pár korun!

Vyrážíte na hory? Nabízíme přehled nejlepších běžkařských tratí 

Klasika na lyžích: 7 tipů na nejlepší běžkování v Česku!