Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Plukovník spáchal sebevraždu kvůli neschopnosti ruské armády: Vdova žádá prošetření od Putina!

Autor: rix - 
2. prosince 2022
18:11

Vysoce postavený čtyřiačtyřicetiletý ruský plukovník Vadim Bojko, který sehrál roli v částečné mobilizaci nařízené Vladimirem Putinem, se sám popravil pěti výstřely do hrudi přímo v kanceláři svého velitele. Jeho manželka Julie je zdrcená a žádá prošetření úmrtí přímo od ruského prezidenta. Na jejího muže se prý shazovaly nedostatky ruské armády a dělal se z něj obětní beránek.

Zoufalá vdova poslala Vladimiru Putinovi otevřený dopis. „Byl to skutečný vlastenec a profesionál,“ popsala v něm svého zesnulého muže. Ruského vládce požádala o důkladné prošetření jeho úmrtí. Dopis má pět stran a Julie ho sepsala 20. listopadu.

Vadim byl podle deníku New York Post pověřen přijímáním a ubytováním nových odvedenců v námořní škole. Již od začátku se měl podle jeho ženy potýkat s řadou logistických problémů, za které on sám nemohl. Od velitelů se mu ale nedostávalo žádné podpory. 

Jak Julie popsala ve svém dopise, uvědomila si, že na jejího muže byly postupně sváděny různé nedostatky ruské armády. On s nimi podle ní jako jedinec ale nemohl nic dělat. Později byl Bojko pověřen opravou vojenských vozidel. I zde ale narazil na problémy. Vybavení prý nebylo způsobilé pro službu. 

„To vybavení bylo léta využíváno jako muzejní exponáty. Můj muž nemohl mávnutím rukou napravit všechny chyby, kterých se dříve dopustili jiní,“ zoufala si v dopise Julie a dodala, že její muž byl vystaven obrovskému stresu, trpěl nespavostí a nezdravě zhubl. Celá situace vyústila až v jeho sebevraždu.

A co víc, krátce před smrtí měli ruští komisaři hrozit Bojkovi trestním oznámením a astronomickou pokutou v řádu milionů korun. Kladli mu za vinu, že na bojiště vypravuje vadné vojenské zařízení. 

„Můj muž spáchal sebevraždu, aby Putinovi sdělil, že věci nejsou v pořádku a vlast je ve velkém nebezpečí,“ dodala jeho žena Julie. 

12:00
Dnes

Podle šéfa Charkovské oblasti Oleha Syněhubova ruské řízené letecké bomby KAB zasáhly osobní auto a dům v obci Zoločiv v Bohoduchivském okrese na severozápad od Charkova. O životy přišli muž a žena ve věku 77 a 74 let. Rusové udeřili také na samotný Charkov, kde poškodili deset soukromých domů. Nikomu se nic nestalo, uvedl starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov.

11:23
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1120 lidí, 5 tanků, 21 obrněných vozidel, 7 dronů a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

9:40
Dnes

„K udržení požadovaného tempa ofenzivy (...) je nutné zvýšit množství a kvalitu zbraní a vojenské techniky dodávané vojskům,“ řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu podle telegramového kanálu ministerstva obrany.

Šojgu podle resortu obrany jednal s vojenskými veliteli, přičemž mu zprávu o situaci na bojišti podal náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov, který je za operaci na Ukrajině odpovědný. Při jednání se mluvilo také o „zefektivnění práce armádních opravárenských jednotek“ na frontě i mimo ni.

Zobrazit celý online

Video  Humanitární katastrofa na Ukrajině je na spadnutí, říká expert. A jak situací zamíchá „generál bláto“?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa