Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Retrívři živořili ve výkalech. Tyrance Janě (57) a její dceři hrozí za odpornou množírnu 8 let

Autor: sova - 
10. března 2021
13:55

Až osm let za mřížemi hrozí tyrance Janě Tomkové a její dceři, které chovaly mezi harampádím a ve výkalech čtyři desítky kříženců retrívrů. Množírnu veterináři rozprášili na podzim, psi skončili v péči záchranných spolků. Kriminalisté ženy viní z chovu v nevhodných podmínkách a využili tak ke stíhání nové paragrafy trestního zákona, které pomohly tlakem na zákonodárce prosadit i Blesk tlapky.

Obviněné ženy měly společně od června loňského roku do konce září ve Dvoře Králové nad Labem chovat v nevhodných podmínkách téměř 40 psů, fen a jejich štěňata, přičemž s ohledem na tak velké množství nemohly zajistit jejich dostatečné venčení. Ani kolem nemovitosti, kde psi žili, nebyly vhodné podmínky pro jejich odpočinek a proběhnutí. Spíš tyto prostory připomínaly sběrný dvůr,“ informuje policie na svém webu.

Ženy psy množily a posléze prodávaly přes sociální sítě. „Dcera pak dala inzeráty na facebook, tam je nabízela. Některé jsme tam udaly,“ řekla Blesku dříve Jana Tomková, starší z obviněných žen.

Video  Policie ČR: Kriminalisté v uplynulých dnech zahájili trestní stíhání dvou žen kvůli chovu zvířat v nevhodných podmínkách  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policie: Zvířata žila v exkrementech

„Dalším šetřením vyšlo najevo, že interiérové chovné prostory byly v absolutně nevyhovujícím stavu, jelikož se všude nacházely staré neodklizené exkrementy a také zničené bytové zařízení. Negativním faktorem bylo i to, že zvířata nedostávala dostatečné množství kvalitní výživy a v těchto podmínkách se nekontrolovaně mezi sebou množila,“ popisuje policie otřesné podmínky, ve kterých tyranské ženy pejsky držely.

„Tento postoj majitelů týkající se chovu ‚chlupáčů‘ vedl i k jejich psychickým a fyzickým útrapám, přičemž jedna fena podlehla zraněním, která jí způsobila ostatní zvířata kousnutím. Bohužel nebyla včas a řádně ošetřena,“ dodala policie smutnou zprávu.

Život se mi mstí, je přesvědčena obviněná žena

Zanedbaní a zubožení psi skončili v  rukou neziskové organizace, která se zaměřuje právě na týraná zvířata.

Chtěla jsem si dva pejsky nechat, takový postižený, ale ani to nemůžu. Já se teď bojím vzít si i kocoura,“ řekla Blesku na podzim Jana Tomková. Všechny své problémy pak svedla na sousedy, kteří jí prý závidí, udávají ji a snaží se ji připravit o dům. „Já vím, že mě chtějí dostat do vězení. Nikomu jsem přitom nic neudělala, a ten život se mi takhle mstí,“ dodala.

Video  Čtyři desítky retrívrů mezi harampádím a ve vlastních výkalech. Množírnu prověřuje policie  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

nemocna ( 16. března 2021 20:05 )

Stále jen hrozí... hrozí ,ale ještě nikdo sedět nešel, samé podmínky, pokuty, prospěšné městské práce, to nejsou tresty, za týrání sedět a hotovo, tyto že 8 let? i 20 let by bylo málo za to jak pejsci vypadali a trápili se, obě baby zavřít do malé klece a nepustit ani na wc at si v tom leží a dědkovi co uvázal drát pejskovi na nohy tak dát drát na prostřední nohu a pořádně utáhnout

porgy1 ( 10. března 2021 15:43 )

Doufám,že to obě bestie dostanou natvrdo !

Zobrazit celou diskusi