Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vítězem vánoční soutěže je ježek Romeo. Blesk tlapky ocenily i fenku Bubu a králíka Majlíka

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
4. ledna 2021
18:05

Obrovský zájem vzbudila soutěž Blesk tlapek o nejhezčí vánoční nebo zimní fotku domácího mazlíčka. Sešlo se jich přes dvě stě a nebyli na nich jen psi a kočky. U stromečků a vánočních dekorací na nich pózovali i ježci, králíci, morčata, chameleon, krajta nebo koza.

Ocenění by si zasloužili všichni, už jen za práci, kterou si se snímky dali. Výběr byl těžký i proto, že řada soutěžících k popisku připojila i příběh svého často zachráněného nebo adoptovaného čtyřnohého parťáka. Na vítězi se ale nakonec tým tvořený editorku a reportérkami Blesk tlapek shodl jednohlasně. Stal se jím Romeo, 9měsíční ježek bělobřichý zkoumající Andělské zvonění, jehož fotku poslala do soutěže Miroslava Kočí.

Romeo, ježek bělobřichý od Miroslavy Kočí Romeo, ježek bělobřichý od Miroslavy Kočí | čtenáři

Dáma v letech

Druhé místo získala fenka Bubu, o které její panička Petra Lil Horová napsala: „Je to už dáma v letech. Je jí totiž už 12 let, ale i tak si ráda užije nějakou tu legraci. Nechá se převléci do kostýmu nebo nasadit si slušivou čelenku či klobouček. Hlavně aby byla psina, a ještě vše zvládne s grácií a elegancí. Umí spoustu triků a za správný pamlsek strčí své mladší "spolubydlící" se svými dovednostmi hravě do kapsy.“

Fenka Bubu od Petry Lil Horové Fenka Bubu od Petry Lil Horové | čtenáři

Majlík na saních

Třetí místo získal 8letý králík plemene rex beránek Miley, zvaný Majlík, který s nadhledem zapózoval na sáňkách. Jeho fotku poslala Daniela Janeba.

Všichni tři získávají poukazy v hodnotě 500 korun do Mall.cz, kde právě začínají velké povánoční výprodeje.

Králík plemene rex beránek Miley, zvaný Majlík od Daniely Janeba Králík plemene rex beránek Miley, zvaný Majlík od Daniely Janeba | čtenáři

Trička pro další

Ocenit alespoň maličkostí v podobě trička jsme se rozhodli ještě další tři snímky, a to 9měsíční hladkosrsté morče Denise Mariany Freyové, fenky rasy jack russell teriér Báru (10) a Niky (9) Andy Rychtářové a kočku Megí (2,5) Tomáše Zeleného.

Fotky na sítích

Soutěž běžela na sociálních sítích Blesk tlapek, kde je stále možné si všechny zaslané fotky prohlédnout. V galerii na blesk.cz/tlapky jsou pak k vidění nejen vítězné snímky, ale i fotky, které se reportérkám Blesk tlapek líbily nejvíce. Všem, kteří se do soutěže zapojili, děkujeme.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi