Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tyranka Jana s dcerou držely psy zavřené a množily je. Čeká je trest podle nového zákona?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
24. října 2020
06:20

38 kříženců retrívrů držely zavřené v domě ve Dvoře Králové Jana Tomková a její dcera. Zvířata, která i množily, tam téměř shnila ve výkalech. Veterináři proto podali trestní oznámení pro podezření na chov v nevhodných podmínkách. Využili nového zákona a nové skutkové podstaty, podle které by měly být postihovány právě množírny.

Ženy se nakonec psů, které jim měly být odebrány, samy vzdaly. Blesk tlapky se starší z nich, Janou Tomkovou, mluvily. To, že by udělala něco špatně, nepřipustila, vinu za nezvládnutý chov sváděla na sousedy, kteří se jí mstí, a také na svou nemocnou dceru. „Ty psy měla ráda, nechtěla se jich vzdát,“ řekla.

Jana Tomková reportérkám Blesk tlapek tvrdila, že své psy měla ráda. Jana Tomková reportérkám Blesk tlapek tvrdila, že své psy měla ráda. | Kateřina Lang

Štěňata prodávaly přes sociální sítě

Přiznala také, že psy množily a štěňata pak prodávaly s dcerou přes sociální sítě. „Měly jsme jednoho psa, co byl nepříbuzný, s tím se množily,“ řekla. „Dcera pak dala inzeráty na facebook, tam je nabízela. Některé jsem tam udaly,“ dodala.

Odebrat, zakázat

O smečku 38 psů, kterou měly zavřenou v domě, se podle svých slov staraly dobře. „Dokázaly jsme je uživit,“ prohlásila s tím, že zajištěnou měli i veterinární péči. Inspektoři veterinární správy to ale viděli jinak, psi byli podle nich týraní, ženy ani nedokázaly vysvětlit úhyn a poranění dvou z nich. Navrhli proto zvířata odebrat a ženám chov zakázat. „S tím nesouhlasím, vždyť my jsme ta zvířata měly rády, stýská se po nich,“ dodala.

V takovém stavu zvířecí záchranáři retrívry převzali. V takovém stavu zvířecí záchranáři retrívry převzali. | Pes nejvěrnější přítel

Ani kocoura

V současné době už ženy žádné psy nemají, „Chtěla jsem si dva pejsky nechat, takový postižený, ale ani to nemůžu. Já se teď bojím vzít si i kocoura,“ řekla Jana Tomková. Všechny své problémy pak svedla na sousedy, kteří jí prý závidí, udávají ji a snaží se ji připravit o dům. „Já vím, že mě chtějí dostat do vězení. Nikomu jsem přitom nic neudělala, a ten život se mi takhle mstí,“ řekla plačtivě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iFender ( 28. října 2020 22:31 )

Jen se s nimi neparejte!

lachmankaa ( 24. října 2020 23:25 )

Ta tak lže 😑 Hraje tu na city a přitom s dcerou mluví jako dlaždič a ta dcera taky není o moc lepší. Bydleli jsme kousek od nich dost dlouho a zajímalo by mě kam schovala všechny ty kočky, co tam měla.

tomas_x ( 24. října 2020 12:04 )

Nás vláda taky pěstuje...

Citronel ( 24. října 2020 08:31 )

Je to dobrej kšeft. Já před léty kupoval psa za 6 tisíc, prodejkyně řekla, že si mohu vybrat z 5 štěnat, 30 litrů za nic, kdyby měla těch fen několik, tak to jsou statisíce. Já mít prostory, tak je ze mně psí podnikatel. Podejte si cvičně inzerát na prodej rozkošného pejska a budete překvapeni, jak pejskomily nezajímá prostředí ve kterém žil, brali by ho i kdyby pocházel z hromady hnoje.

Zobrazit celou diskusi