V určitých zemích letní sezóna začíná již v dubnu, není tedy třeba čekat až do léta, abyste si užili teplé počasí. To dozajista ocení především ti, kteří chtějí kromě opalování a ležení na pláži podnikat výlety, nákupy či sportovní aktivity. Počasí zkraje sezóny k těmto aktivitám přímo vybízí.

Výhody cestování na začátku sezóny:

  1. Děti dobře nesnáší velmi vysoké teploty, tudíž je pro ně dovolená na začátku sezóny ideálním obdobím. Vyhnete se tak úpalu a spáleninám.

 

  1. V tomto období nebudou přeplněné pláže, hotely a letoviska, tudíž si budete moci užívat i dostatek soukromí.

 

  1. Ušetříte. Na začátku sezóny najdete ve většině letovisek nižší ceny než v letních měsících. Navíc si budete moci lépe užít služby hotelů, restaurací či wellness, protože si hoteliéři budou vážit každého klienta.


Kam lze na začátku sezóny vyrazit:

Mallorca je ideálním místem pro jarní dovolenou.
Autor: ITS BILLA TRAVEL

Mallorca

Na jaře, když je u nás jaro v plném proudu, vy si můžete vychutnat letní počasí například na Mallorce. Ta nabízí příjemné teplo a 300 slunečních dní v roce. V dubnu a v květnu na Mallorce bývá zpravidla cca o pět stupňů více než u nás, tudíž příjemné letní počasí, které přímo vybízí k poznávání krás Mallorcy. Tato země v tomto období právě kvete a nad její flórou se budete dozajista rozplývat. Zapůjčete si kolo, nejen, že se díky příjemným teplotám budete moci dopřát úžasné výlety, ale i silnice na Mallorce jsou většinou kvalitní a terén je rozmanitý. Mírný, bez strmějších kopců a svahů ve střední a východní části ostrova, vápencové hory si zase můžete dopřát na severozápadním pobřeží.

Další možnosti výletů a památek na Mallorce naleznete ZDE!

Vychutnejte si Tureckou riviéru s jejími plážemi a pamětihodnostmi.
Autor: ITS BILLA TRAVEL

Turecká riviéra

V Turecku máte vždy jistotu krásného počasí a je jedno, jestli tam poletíte v dubnu nebo v srpnu. Naopak v plném létě jsou teploty na Turecké riviéře většinou neúnosné. Na jaře si zde budete moci vychutnat jedinečnost přírodních krás, ovocné plantáže, piniové lesy a bavlníkové pole, kterými se tato oblast pyšní. Pro milovníky horské turistiky doporučujeme majestátní pohoří Taurus, které se táhne v délce až 2 000 km. Pláže jsou dlouhé, písečné, většinou s pozvolným vstupem do vody, což jistě ocení rodiny s dětmi.  Rozhodně si nenechte ujít návštěvu některých antických měst, jako jsou Perge, Asoendos nebo Alanya. Největším lákadlem jsou však skalní útvary pokryté sněhově bílým travertinem, Pamukkale.

Spoustu dalších možností cestování po Turecké riviéře naleznete ZDE!

Řecké ostrovy

Jelikož řecké ostrovy leží dostatečně jižně, můžete si krásnou dovolenou na začátku sezóny dopřát i tam. Ostrovy leží v Egejském, Středozemním i Jónském moři a všechny nabízí krásné pláže, unikátní památky a obdivuhodné přírodní scenérie.

Největším řeckým ostrovem je Kréta
Autor: ITS BILLA TRAVEL

Kréta

Největší a nejjižnější z řeckých ostrovů je dlouhý 250 km a na nejširším místě široký až 60 km. Jedná se o jedno z nejteplejších míst Evropy a v létě zde teplota dosahuje více než 30 °C a prší jen zřídka, proto je jaro ideálním obdobím pro návštěvu tohoto ostrova. Teploty nejsou tak vysoké, letoviska přeplněná a návštěvy památek pro vás nebudou utrpením. Ve vnitrozemí naleznete spoustu archeologických památek, např. pět minojských paláců a na pobřeží naopak rušná letoviska a velká města s letišti.

Rhodos je jedním z nejnavštěvovanějších řeckých ostrovů.
Autor: ITS BILLA TRAVEL

Rhodos

Tento ostrov patří také mezi největší řecké ostrovy, tudíž je turistikou poznamenaný. Pokud si tedy chcete dopřát na dovolené relax a klid, určitě jej navštivte na jaře. Rhodos je také ideálním místem pro výlety do Turecka, které leží jen 10 km daleko. Povrch ostrova je poměrně hornatý a vnitrozemí s malebnou přírodou je rájem pro horskou turistiku. Hlavní město Rhodos stojí za návštěvu z důvodu historického centra se středověkým opevněním, baštami a hradem. Dále nezapomeňte navštívit Údolí motýlů, kde se jich v letních měsících páří tisíce.

Kos je rájem pro cyklisty a milovníky průzračného moře.
Autor: ITS BILLA TRAVEL

Kos

Patří do souostroví Dodekanes a leží v Egejském moři. Je protkán sítí cyklostezek, takže pro milovníky cyklistiky je tím nejvhodnějším z řeckých ostrovů. Najdete tu ty nejkrásnější pláže z celého souostroví. Ochuzeni nebudete ani o památky, v hlavním městě Kos můžete navštívit středověkou pevnost johanitů, tureckou mešitu nebo slavný Hippokratův platan. Necelé 4 km od hlavního města naleznete další významnou památku ostrova, což je Asklepion, který sloužil jako nemocnice.

Informace o všech řeckých ostrovech, které můžete na jaře navštívit, naleznete ZDE!

Veškeré nabídky předsezónní dovolené naleznete na www.itsbilla.cz