Když cestujete autem

Do severního Řecka se dostanete před Maďarsko, Bělehrad, Niš a Makedonii. Cesta trvá většinou kolem 18 hodin. Cestování vlastním autem může být náročné, ale má několik obrovských výhod. Po cestě můžete kdykoliv zastavit, pokochat se krásnou scenérií nebo se najít v sympatickém motorestu. Nejvíce ale auto oceníte, až budete plánovat výlety po památkách a zajímavostech v okolí.

Tip: Než vyrazíte za řeckým dobrodružstvím, rozhodně si zajistěte ubytování! Raději vsaďte na spolehlivou cestovní kancelář, která zajišťuje samostatné ubytování, poradí a pomůže při zařizování. Na Greece-tours.cz najdete vše, co byste měli vědět, když se chystáte do Řecka autem.

Autor: Greece Tours

Olympská riviéra: Místo pro rodiny i dobrodruhy

Ať už chcete relaxovat na prosluněné pláži, vyrazit do aquaparku, prohlédnout si památky, vystoupit na Olymp nebo podniknout lodní výlet, na Olympské riviéře si přijdete na své.

Tip: Zajímá vás móda? Můžete si místní autobusovou linkou zajet na shopping therapy do města Larisa. Překvapí vás nápaditá nabídka oblečení, kabelek a bot za velmi přijatelné ceny!

Široké pláže a průzračná voda: Letovisko Nei Pori

Pokud milujete zlatavé pláže a pozvolný vstup do příjemně teplé vody, zamiřte do Nei Pori! Pláže, které jsou místy široké až 100 metrů, jsou jako dělané pro dětské hrátky a romantické procházky. Toto klidné místo s křišťálově čistou vodou je každoročně oceňované Modrou vlajkou Evropské unie a málokdo se odtud vrátil s jinými než krásnými vzpomínkami.

„S manželem a dětmi jsme se rozhodli vyrazit autem do Řecka. Objevila jsem cenově dostupné ubytování v jednoduše zařízených bytech s kuchyňským koutem a oddělenou ložnicí. Nechtěla jsem strávit dovolenou u plotny, tak jsme si dokoupili polopenzi a na obědy chodili do místních taveren. Dětem se sice na pláži líbilo, ale za žádnou cenu jsme je nemohli dostat z lunaparku. Příští rok se tam určitě vrátíme.“ (Radka, 34 let)

Tip: Paní Radka objevila ubytování v Nei Pori na Greece-tours.cz.

Autor: Greece Tours

Aktivní dovolená

Nebaví vás opalování? Dovolenou trávíte raději aktivně? Olympská riviéra je ideální místo nejen pro rodinnou dovolenou, ale nabízí nepřeberné možnosti sportovního vyžití. Kromě vodních sportů a plážového volejbalu můžete podniknout cyklo-túru  po okolních svažitých terénech, nebo se projet přímo v letovisku na kolečkových bruslích. Příjemně unaveni určitě neodoláte ledovému frappé nebo šťavnatému gyrosu třeba v restauraci Dionýsos přímo na pláži. Na místním trhu v Nei Pori si můžete kromě čerstvého šťavnatého ovoce  koupit i koření, voňavý med nebo bylinný čaj proti nachlazení a z dovolené dovézt milé dárky.

Výstup na Olymp

Málokterý dobrodruh odolá výzvě, kterou představuje zdolání Olympu. Nejvyšší vrchol pohoří Olymp se nazývá Mytikas a má výšku 2918 m n. m. Výstup není příliš náročný, zvládne ho i zkušenější turista, který se nebojí výšek a pohybu po skalních stupních. Pod vedením místního horského průvodce lze vrcholu dosáhnout během jednoho dne. Pokud plánujete výstup na Olymp, rozhodně nepodceňte volbu oblečení a vhodné obuvi! I když jsou v přímořských oblastech teploty nad 30° C, na vrcholu Mytikasu na vás bude čekat jen pár stupňů nad nulou, někdy i déšť se sněhem. Vrcholové partie Mytikasu jsou přístupné až koncem května a výstup je umožněn podle meteorologických podmínek do konce října.