Tomáš Baťa totiž nepůsobil jen v nedalekém Zlíně, ale i přímo v Otrokovicích vzniklo více než 400 „baťovských“ domků, právě tady začíná i slavný Baťův kanál. A odkaz slavného továrníka tu žije i dnes. Vždyť OREA Hotel Atrium svým vzhledem do stávající zástavby zapadá, zároveň z něj dýchá moderna. Uvnitř se pak ukrývá skleněný prostor atria, které mu dalo jméno.

„Dají se v něm pořádat večírky, diskotéky, módní přehlídky, téměř všechno, na co si jen vzpomenete,“ tvrdí manažer hotelu. Zároveň ale dodává, že atrium je sice hlavním, ale rozhodně ne jediným tahákem hotelu. Těmi dalšími mohou být restaurace Colosseo, hotelová terasa nad řekou, kde se v létě griluje, možnost nechat se oddat přímo v hotelu, nebo romantické, případně i business apartmá.

Kongresová turistika má v Otrokovicích zelenou

Otrokovice mají výhodnou polohu – za chvíli do nich dorazíte z Ostravy, z Brna a pohodlně vlastně i z Prahy. OREA Hotel Atrium je tak ideálním místem i pro konání kongresů:

  • do kongresových prostor hotelu se vejde více než 200 účastníků (záleží na rozestavění stolů)
  • sály disponují moderní technikou, stejně tak wi-fi připojením
  • využít je možné i hotelové atrium – jako unikátní a netradiční místo
  • hotel nabízí gastronomický servis, parkování v krytých garážích i další služby
  • hotel nabízí i tzv. business apartmá

 

Prosklené atrium je srdcem hotelu a vlastně i tím, co mu dalo název.
Autor: OREA HOTELS

 Otrokovice – město na hranici tří regionů

„Co v Otrokovicích?“ je poměrně častá otázka, se kterou se hotel potýká. Otrokovice (které se mimochodem v letech 1939 až 1946 jmenovaly Baťov) mají přitom perfektní polohu na hranici tří regionů – Slovácka, Valašska a Hané. Jen kousek je to přímo do Zlína, kde člověk může navštívit obuvnické muzeum, nebo slavnou „Jednadvacítku“, Baťův mrakodrap, ve kterém je dodnes k vidění unikátní pracovna ve výtahu.

Pár kilometrů za Zlínem pak leží Vizovice – těžko říci jestli více proslavené vizovickým pečivem, nebo vizovickou pálenkou. Dál, ale stále v příjemné vzdálenosti, leží Kroměříž, s Arcibiskupským palácem, s Podzámeckou a Květnou zahradou a s vinnými sklepy, kde část výprav začne a zároveň i skončí.

Moderní architektura není typická jen pro exteriér, ale i pro interiér hotelu.
Autor: OREA HOTELS

Mimochodem, pokud do OREA Hotelu Atrium vyrazíte, pak návdavkem dostanete gratis mapy a průvodce po okolí. „K některým pobytovým balíčkům pak zdarma přidáváme i víkendovou jízdenku MHD po Otrokovicích a Zlíně,“ dodává manažer hotelu. Příjemný bonus, který vám ušetří nejen peníze, ale čas strávený sháněním.

Svatba v OREA Hotelu Atrium – od obřadu po svatební noc

V hotelu proběhl nejen svatební veletrh, ale dokonce tu došlo i k uzavření sňatku. Hotel totiž disponuje moderními prostory, které mohou být obřadní síní. Nabízí i prostory pro uspořádání svatební hostiny (včetně hotelové terasy), hotelový personál je schopný zajistit kompletní servis ohledně jídla a nápojů. Novomanželům pak nabízí možnost strávit svatební noc v romanticky vyzdobeném apartmá.

A v neposlední řadě hotele leží v bezprostřední blízkosti unikátního Baťova kanálu a cyklostezky, která podél něho v délce 80 kilometrů vede. Mapy má hotel připravené i pro cyklisty, stejně jako možnost si kola v hotelu bezplatně uschovat. Personál je případně schopný i po předchozí domluvě zajistit jejich pronájem.

Restaurace Colosseo – nechodí sem jen hoteloví hosté, ale místní.
Autor: OREA HOTELS

Cyklostezka podél Baťova kanálu – 80 km a pohoda

Na hosty tak pak zbývá jediné, nasednout do sedel a vyrazit. „Cyklotrasa podél kanálu je nenáročná, ideální tedy i pro rodiny s dětmi,“ říká k tomu recepční. Baťův kanál otevřený v roce 1938 vede z Otrokovic do Rohatce a původně sloužil jako cesta pro přepravu lignitu. Dnes už na něm ale žádné nákladní lodi nenajdete, vystřídaly je lodě výletní.

Část z nich je pak upravená pro přepravu kol, spousta cyklistů si tak stezku projede v celé délce a zpátky se vrací na palubě výletní lodi. Na té si mnohdy člověk může dát i občerstvení. Spojí tak příjemné s užitečným.

Můžete sem přijet na dovolenou, můžete ti ale i zorganizovat kongres. Hotel nabízí i speciální business apartmá.
Autor: OREA HOTELS

Večer na hotelu si může dopřát luxusní večeři v restauraci Colosseo a relaxovat na pokoji. Kromě standardních pokojů jsou v Atriu i luxusní apartmány. „Rodinné, novomanželské, případně takzvané business,“ přibližuje manažer. A pokud by vás po cyklo výletě opravdu pekelně bolelo tělo, ráno si v rámci některého z pobytových balíčků můžete nechat snídani přinést až na pokoj. Její konzumaci už ale musíte zvládnout sami…

Užijte si strávený čas v některém z našich špičkových hotelů:

Po stopách Tomáše Bati

Vydejte se na víkendový pobyt a poznejte kraj, kde žil a pracoval Tomáš Baťa. Poskytneme vám perfektní zázemí hotelu, mapy, turistického průvodce i víkendovou jízdenku na MHD zdarma!


Autor: OREA HOTELS
 

 Romantický víkend v Otrokovicích

Romantická večeře, snídaně až na pokoj, welcome drink, romantická květinová výzdoba. Vydejte se na jeden z romantických pobytů pro dva, které máme v naší nabídce.


 
Autor: OREA HOTELS

 Cyklotoulky kolem řeky Moravy

Dovolená na kole právě v Otrokovicích? Proč ne! Stezka podél Baťova kanálu je krásná. My vám k tomu ještě přidáme mapu, průvodce, tříchodovou večeři i úschovu kol absolutně zdarma!


 
Autor: OREA HOTELS