S tím, že je občas některý let zrušený nebo opožděný, cestující počítají. Ovšem tohle už bylo příliš. Nízkonákladová společnost easyJet sice zrušila spojení údajně kvůli špatnému počasí, ale vypravit náhradní let pro 130 pasažérů až za 86 let, to historie letecké dopravy opravdu nepamatuje.

Společnost by na náhradách stál jeden pasažér 6 milionů liber!

Samozřejmě šlo o překlep a společnost se omluvila. Deník Indepedenc ale škodolibě spočítal, kolik by takové zpoždění easyJet stálo, pokud by cestující uplatnili kompenzace, na které mají podle rozhodnutí Evropské unie nárok. Museli by dostat tři jídla denně, společnost by jim musela proplatit vždy dva hovory a navíc také zajistit ubytování. Náklady na jednoho cestujícího (pokud by se dožil roku 2099) by se tak vyšplhaly na neuvěřitelných 6 milionů liber!

Zrušili vám let a vy jste museli čekat dlouhé hodiny na jiný spoj? Pak máte nárok na náhradu ve výši až 15 000 korun!
Autor: Profimedia.cz

Cestující mají nárok na náhradu v každém případě

Jednatel společnosti Náhrady.cz Ivo Brokeš ale upozorňuje, že nárok na kompenzaci mají cestující v každém případě. „Už proto, že let nebyl zrušený kvůli počasí, ale technickému problému letadla,“ vysvětluje.

Pokud se stane něco podobného i vám, potom se vyplatí obrátit se právě na společnost Náhrady.cz. Stačí prostřednictvím internetu vyplnit jednoduchý formulář a odborníci společnosti vám obratem sdělí, zda na kompenzaci máte nárok. Sami také začnou jednat s příslušnou leteckou společností a náhradu na ní vymohou. Nejde při tom o malou částku – může totiž dosáhnout až 15 000 korun!