Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejhezčí železniční tratě Česka: Projeďte se Posázavským Pacifikem nebo objevte Kryštofovo údolí!

/
  • Nejhezčí železniční tratě Česka: Projeďte se Posázavským Pacifikem nebo Kryštofovo údolí!
    28. července 2020 ● 09:08

    Léto je v plném proudu a letní prázdniny jsou nejlepší příležitostí k objevování Česka. Na příjemný výlet lze vyrazit vlakem. Cestou můžete obdivovat krásnou přírodu a strávit víc času se svými nejbližšími. Takový výlet na zámek dostane naprosto jiný rozměr, pokud na něj s dětmi vyrazíte parní lokomotivou!

  • 1.

    Zubačka Kořenov

    Projížďka Jizerským viaduktem nebo Novosvětským průsmykem a nádherný výhled na pýchu Čech Sněžku. Železnice je českým unikátem! Jedná se totiž o jedinou ozubnicovou železnici v Čechách. Cesta po ní zároveň může být velké dobrodružství. Vlaky se musí vypořádávat s převýšením až několik set metrů. Na své si přijdou i rodiny s dětmi. V letním období tudy totiž jezdí parní lokomotiva!

    Pohádková Zubačka Kořenov
    Autor: ČTK Radek Petrášek

  • 2.

    Posázavský pacifik

    Posázaví je známé krásnou divokou přírodou, kterou mají v oblibě hlavně trampové. Ten, kdo vyrazí do tamních míst, by si neměl nechat ujít cestu posázavským pacifikem. Ten vás zaveze na zámek Vysoká Lhota a zároveň si můžete užít cestu po nejvyšším českém viaduktu Žampach v Jílovém u Prahy.

    Posázavský Pacifik
    Autor: ČTK Hurin Martin, profi

     

     

  • 3.

    Jindřichohradecká úzkokolejka

    I po Jindřichohradecké úzkokolejce během léta sviští parní vlaky! Jindřichohradecká úzkokolejka se vine pohádkovým krajem plným lesů, kopců a rybníků. Jedná se o dvě lokálky, z nichž jedna vede z Jindřichova Hradce do Obrataně a druhá z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice. Rozchod mezi lokálkami je pouhých 760 mm!

    Dobrodružství na Úzkokolejce
    Autor: dce, ČTK pavlíček luboš

  • 4.

    Přes Kryštofovo Údolí

    Dobrodružstvím se stane cesta z Liberce do České Lípy. Tamní trať se vine přes údolí, protínají ji temné tunely a užijete si nádherných výhledů z viaduktů. Na trati je mnoho zastávek, které stojí za zastávku. Například kostel sv. Kryštofa s dřevěnou zvonicí ze 17. století je pamětihodností, kterou byste měli vidět.  

    Pohádkové Kryštofovo údolí
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Pražský semmering

    Malebná je také pražská trať, která vede přes dvojici hlubočepských viaduktů. Užít si také můžete nádherný přírodní park Košíře-Motol a výhled na stověžatou Prahu!

    Krásná trať v Praze
    Autor:  profimedia, ČTK mundl richard

  • 6.

    Další tipy na výlety

    Objevovat kouzlo Česka můžete navíc pohodlně za každého počasí. Ještě nevíte, kam vyrazit? Podivejte se na tyto další tipy na výlety po železnici.

    Fotogalerie
    6 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy