Kam za kulturou

NÁRODNÍ DIVADLO

Pokud patříte mezi milovníky kulturního dění a raději preferujete sezení, než dlouhé procházky, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu některého z divadelních představení Národního divadla v Praze, které tvoří tři umělecké soubory – opera, činohra a balet. Každý soubor je něčím typický, takže se zavděčí jak dětem, tak i dospělým, babičkám či dědečkům. Vybrat si můžete z lákavé nabídky programů  více zde. Za zmínku také stojí piazzeta ND, kde se pořádají různé výstavy a doprovodné akce

NÁRODNÍ MUZEUM

Národní muzeum nese mnohá prvenství a pro své množství sbírek patří k nejvyhledávanějším muzejním institucím. Muzeum obsahuje sbírky ze všech vědních disciplín, od zoologie a botaniky, přes mineralogii, historii, až po současnost. Pokud máte tedy doma své ratolesti a chcete jim udělat krásné odpoledne, Národní muzeum je pro ně to pravé.  Akutální výstavy a podobné akce NM zde.

KAM ZA PAMÁTKAMI

Pražský hrad

Pražský hrad  je tradičním sídlem českých panovníků a od roku 1918 také sídlem prezidenta České republiky, je nejnavštěvovanější památkou Česka. Postupnými přístavbami a úpravami Pražského hradu vznikl jeden z největších hradních komplexů na světě, který denně navštěvují tisíce návštěvníků.

Pražský hrad je otevřen celoročně  a každý návštěvník si tam přijde na své.
Pro milovníky umění je tu Národní galerie a Obrazárna Pražského Hradu.
Pro Romantiky jsou tu nádherné Zahrady Pražského hradu a Jelení příkop, které jsou otevřeny od 10:00 do 18:00 hodin.

A pro nadšence historie a památek  je tu Katedrála sv. Víta, Starý královský palác, stálá expozice Příběh Pražského hradu, Bazilika sv. Jiří, Jiřský klášter, Zlatou uličku s věží Daliborkou. Ty jsou přístupné od 9:00 do 17:00 hodin (více zde).

Staroměstská radnice - Orloj

Staroměstská radnice vám může nabídnout historické sály s cennými malbami, gotickou věž s vyhlídkou.

Za zmínku také stojí Pražský orloj, který patří mezi jedinečné technické památky a jako poslední na světě dodnes měří babylonský a staročeský čas. Každou hodinu orloj oživí fascinující divadlo pochodujících apoštolů, pohyblivých soch po jeho krajích, aby vše ukončil mohutný zvuk zvonu na vrcholu věže. A jaké Pražské památky navštívit o Státních svátcích? Tipy najdete zde.