Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Dcerka (8) ruského oligarchy vlastní luxusní sídlo v Londýně: Miliardář jí ho „daroval“ po invazi na Ukrajinu!

Autor: rc, swp - 
17. března 2023
05:00

Dcerce ruského oligarchy Vladimira Gruzdeva je pouhých osm let, ale už je majitelkou honosného sídla! V prominentní londýnské čtvrti vlastní byt, jehož hodnota dosahuje v přepočtu více než 200 milionů korun. Oficiální majitelkou luxusního bytu se stala teprve před rokem. Otec na ni nechal přepsat byt pár dní poté, co Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu. 

Vladimir Gruzdev nejdřív působil v ruské zpravodajské službě, z níž odešel, aby začal podnikat. Nakonec se rozhodl zkusit štěstí i v politice. Mezi lety 2003 a 2011 zastával post poslance Státní dumy a v letech 2011 až 2016 byl guvernérem Tulské oblasti. Od roku 2016 je předsedou představenstva Asociace právníků Ruska. Magazín Forbes v roce 2021 odhadl jeho čisté jmění na 20 miliard korun!

Převedení majetku

Oligarcha si své jmění užívá plnými doušky a v roce 2000 si prostřednictvím společnosti, jež sídlí v daňovém ráji na Kajmanských ostrovech, pořídil byt v Londýně. Nemovitost zakoupil za více než 63 milionů korun. Jak poznamenává deník Insider, jeho hodnota během let výrazně stoupla. V současné době by mohl mít hodnotu asi 224 milionů korun.

Gruzdev už ale není jeho oficiálním majitelem. Deník The Times a organizace Transparency International uvedly, že dle firemních záznamů je majitelkou luxusního bytu v srdci Londýna oligarchova dcera, která ještě není ani plnoletá. Dívce je osm let. Majitelkou bytu v londýnském Kensingtonu se prý stala pouhých dvacet dní poté, co Rusko provedlo invazi na Ukrajinu. Gruzdev se ocitl na sankční listině Ukrajiny, ovšem není sankcionován žádnou další zemí.

Prominentní čtvrť

Kensington patří mezi nejluxusnější čtvrti v Londýně. Podle The Times leží byt oligarchovy dcery nedaleko ambasád, Royal Albert Hall a rezidence prince Williama a jeho manželky Kate. Nemovitost má své parkovací stání a pokoj pro služebnou.

Luxusní nemovitosti vlastní i blízcí ruského oligarchy Olega Smirnovova. Jeho děti údajně vlastní majetek v hrabství Surrey. Hodnota majetku se odhaduje na více než miliardu korun. Oligarcha Grigorij Berezkin vlastní luxusní kancelářské prostory v londýnském Paddingtonu, jejichž hodnota činí téměř 2,7 miliardy. Nemovitost  prý patří jeho manželce Eleně.

 

22:18
5. 5. 2024

Vážení čtenáři,

končíme dnešní online zpravodajství z rusko-ukrajinského konfliktu. Další zprávy vám přineseme opět zítra, a to od brzkých ranních hodin.

Za redakci Blesk Zpráv přejeme dobrou noc.

21:52
5. 5. 2024

Čínská lidová republika hodlá spolupracovat s Francií a celým mezinárodním společenstvím na hledání způsobů, jak „ vyřešit ukrajinskou krizi “. Čínský vůdce Si Ťin-pching to uvedl pro Le Figaro .

Si Ťin-pching přijel do Francie na dvoudenní návštěvu. Konkrétně bude jednat s prezidentem Emmanuelem Macronem.

20:22
5. 5. 2024

Ruské síly zasáhly Slovjanskou tepelnou elektrárnu v Doněcké oblasti pěti raketami a poškodily několik objektů elektrárny, uvedl zástupce náčelníka vojenské správy města Volodymyr Proskunin.

Kompletní online

Video  Psychologický výcvik ukrajinské armády  - Tisková služba Ozbrojených sil Ukrajiny
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa