Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naše vláda stojí za vznikem pandemie, tvrdí Číňan s kontakty ve straně. Zmínil stadion s cizinci

Autor: tsv - 
22. září 2021
19:30

Čínský emigrant s kontakty v Komunistické straně Číny přišel s novým tvrzením o původu pandemie. Vláda podle něj dobrovolně vypustila koronavirus na wuchanském stadionu během vojenských her dva měsíce před tím, než Světové zdravotnické organizaci nahlásila první případy nákazy. Muž tvrdí, že pro to jsou pádné důkazy.

Wej Ťing-šeng, bývalý člen komunistické strany a emigrant žijící ve Spojených státech, se domnívá, že koronavirus se poprvé rozšířil na stadionu během Světových vojenských her pořádaných pro atlety z řad vojáků. Ty se konaly v říjnu roku 2019, tedy jen dva měsíce před tím, než Čína světu odhalila první případy infekce, napsal server DailyMail.

Událost se konala ve Wu-chanu, tedy městě známém jako místo původu pandemie. K rozšíření viru zde mělo podle Ťing-šenga dojít za vědomí vlády a vysvětlovalo by to i 9000 nemocných sportovců, kteří se tou dobou potýkali se „záhadnou nemocí“.

„Říkal jsem si, že čínská vláda využila příležitosti rozšířit virus během Vojenských her, jelikož se tam objevilo hodně cizinců,“ řekl Wej v novém dokumentárním filmu „Co se doopravdy stalo ve Wu-chanu“. Dodal, že v tu dobu zaslechl o „neobvyklém cvičení“, které měla během her vláda plánovat.

Onemocněli Francouzi, Němci i Američané

„Věděl jsem o možnosti, že čínská vláda použije nějaké zvláštní zbraně, včetně biologických zbraní, protože jsem věděl, že zrovna prováděli nějaký experiment tohoto typu,“ vzpomínal Ťing-šeng. Jeho tvrzení potvrdil i bývalý hlavní poradce pro čínské záležitosti amerického Ministerstva zahraničí Miles Yu, který řekl, že mezi nemocnými sportovci byli Francouzi, Němci a Američané, z nichž ani jeden nebyl na virus testovaný.

„Vidíme nějaké náznaky i v našich vlastních datech, že covid cirkuloval ve Spojených státech už na začátku prosince nebo možná i dřív,“ potvrdil bývalý ministerský vyšetřovatel pandemie David Asher.

Trumpova administrativa ignorovala varování

Ťing-šeng se se svými obavami tehdy svěřil vládě bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, úřad ale jeho varování ignoroval. S informací podle svých slov předstoupil v době, kdy na čínských sociálních sítích začaly kolovat zvěsti o „novém viru SARS“.

„Měl jsem pocit, že se neobávali tak moc jako já, tak jsem se snažil poskytnout co nejvíce detailů a informací,“ popsal Wej, aby připojil. „Nemuseli by věřit, že vláda nějaké země by něco takového udělala, tak jsem to neustále opakoval ve snaze je přesvědčit.“

První informace až po mrtvých v nemocnici

Vláda prezidenta Si Ťin-pchinga se prvních několik měsíců snažila udržet nebezpečnou epidemii pod pokličkou a zabránit potenciálním informátorům v prozrazení detailů zahraničním institucím. O nemoci odmítala promluvit i poté, co chodby nemocnic zaplnily desítky mrtvých těl obětí covidu.

Video  Léčba nemocných koronavirem: Čínské nemocnice praskají ve švech  - Reuters
Video se připravuje ...

Jakékoli zmínky o nemoci na sociálních sítích byly okamžitě cenzurovány a odvážní zdravotníci, kteří se rozhodli o riziku otevřeně promluvit a varovat veřejnost, byli donuceni podepsat falešné přiznání k úmyslnému rozdmýchávání paniky.

Ťing-šeng, který byl před několika lety vyhnán z Číny do Spojených států kvůli demokratické kampani, která mu v minulosti dokonce vysloužila trest vězení za „proti-revolucionářské aktivity“, se o rozšíření viru dozvěděl od svých kontaktů v komunistické straně. Ti se mu svěřili se svými obavami a popsali, jak se vláda masové šíření nebezpečné nemoci snažila za každou cenu ututlat.

Vedení Číny zatajovalo ničivou pandemii až do 31. prosince, kdy už nebylo možné děsivou realitu stovek mrtvých dál skrývat. Vláda i pak ale tvrdila, že virus se nemůže šířit z člověka na člověka. Propoknutí epidemie přiznala až na konci ledna 2020, tou dobou se už koronavirus začal masově šířit i ve zbytku světa.

Video  Muž po prodělání covidu přestal chodit. Ze silného postcovidového syndromu mu pomohly rehabilitace  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

rowatinex ( 22. září 2021 21:25 )

A projevy ? Nikdy jsem neměla angínu ,ale když jsem zakašlala myslela jsem že mi to vyrve plíce, v krku to bolelo , zimnice , vysoké horečky , které jsem mladým už zakázala i měřit , nechutenství, nic jsem necítila ,a slabá jak moucha. Jen jsem ležela a byla šťastná jsem právě nastoupila na ÚP . Mladí s kterýma bydlím prošli něčím podobným , ale odnesli to v jiné verzi. Zeťák nakonec zápal plic , a dcerka s vnukem bolesti břicha, průjmy, projevy chřipky, ale bez dýchacích problémů, spíš přes žaludek a střeva. Nakonec zeťákovi napsali ,že v tom březnu to měl covid . Protože on jediný byl z nás u doktora. Dcera pracuje z domu. A vnuk má individuální výuku ,takže byl také celou dobu doma. Tahají nás všechny za rypáky, vlády celého světa lžou , ví moc dobře jak vše bylo !!!

rowatinex ( 22. září 2021 21:01 )

Tak tomuto bych poprvé věřila. Koncem prosince a začátkem ledna jsem NĚCO chytla ale s chřipkou se to nedalo vůbec srovnat ! Je mi 57 let a to jsem fakt nikdy tak v prd.... nebyla. Táhlo se mi to až do začátku března. A v té době teprve začli všichni mluvit o covidu. Jsem si jistá ,že jsem ho dostala ,právě tenkrát. K doktorům nechodím , zvládla jsem to ,ale bez mích dětí a léků bych asi padla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa