Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Chlapec, kterému zemřela máma na rakovinu, se stal hrdinou: Z hořícího domu zachránil stařenku

Skutečný hrdina: Teenager vběhl do hořícího domu pro uvězněnou seniorku
Skutečný hrdina: Teenager vběhl do hořícího domu pro uvězněnou seniorku  (Autor: Twitter - Team Ruby)
Autor: DH - 
20. května 2021
18:12

Wales a ostatně celá Velká Británie má svého nového hrdinu. Je jím teprve devatenáctiletý Marcus, který prokázal obrovskou dávku odvahy, když ještě před příjezdem hasičů vběhl do hořícího domu a zachránil z něj uvězněnou seniorku.  

Devatenáctiletý student Marcus Evans se do nebezpečné situace připletl ve čtvrtek odpoledne minulý týden, když se vracel k sobě domů z nákupu ve vesnici Baglan nedaleko města Port Talbot ve Walesu. Na místě neštěstí v na silnici Church Road byl jako první.

Hrdina slyšel, jak v domě kašle stařenka

Marcus dle své výpovědi viděl, jak se z domu line hustý dým, a proto okamžitě zavolal na tísňovou linku. Brzy si uvědomil, že v domě je ovšem jeho majitelka, devětasedmdesátiletá seniorka, která neměla šanci v hustém kouři trefit ven.

„Myslel jsem, že bude trvat několik minut, než přijede pomoc, tak jsem se rozhodl vstoupit, protože jsem slyšel, jak uvnitř kašle nějaká žena. Napoprvé jsem ale zjistil, že to nejde, protože kouř byl příliš hustý. Musel jsem se vrátit nabrat dech. Pak jsem se pro ni vrátil, ležela u zadních dveří a byla v bezvědomí. Naštěstí jsem ji dokázal vynést,“ uvedl Marcus pro web Metro.co.uk.

Chlapci zemřela máma na rakovinu

Žena díky Marcusovi přežila a byla se zraněními neurčitého rozsahu převezena do nemocnice k další péči. Chlapec se pak stal rázem hrdinou pro celé město a následně i pro Wales.

Příběh je pak o to dojemnější, když se dozvíte, že Marcusovi v roce 2019 zemřela jeho maminka na rakovinu. „Nemohl jsem ji tehdy zachránit. A tak když jsem nemohl pomoci vlastní mamince, tak jsem byl rozhodnutý, že zachráním někoho jiného. Soustředil jsem se na to, jak ji dostat z domu, udělal jsem, co jsem mohl,“ vypověděl Marcus, který od místní charity Team Ruby z port Talbot obdržel finanční dar.

„Odvaha a statečnost, kterou projevuje takový mladý muž, je pro nás všechny inspirativní. Výborně Marcusi. Jsme na tebe všichni moc hrdí,“ uvedla charita na svých sociálních sítích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi