Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Desítky pražských restaurací nerespektují vládní nařízení. Strážníci to řeší správním řízením

Autor: ČTK - 
9. února 2021
18:34

Jen od začátku letošního roku museli pražští strážníci řešit porušení vládních opatření v restauračních zařízeních v 71 případech. 20 z nich se přitom uskutečnilo v únoru. Většina provinění byla nebo bude řešena správním orgánem. Restaurace jsou na základě vládních opatření omezeny na okénkový prodej, a to jen po určitou denní dobu.

V únoru pražští strážníci podle mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Ireny Seifertové u těchto přestupků zaznamenali zhruba 20 případů otevřených provozoven, přičemž za celý leden jich bylo 51. Většinou bylo provinění oznámeno správním orgánům a předáno do správního řízení. Pokuta byla v tomto měsíci zatím udělena jednomu provozovateli pohostinského zařízení, kde se vládní nařízení nedodržovalo.

V lednu strážníci řešili celkem 8 680 porušení krizových opatření, v porovnání s prosincem 2020 to bylo skoro o tisícovku více. Provinilci v lednu na místě dostali 559 pokut v celkové výši 173 600 korun. 307 případů strážníci předali do správního řízení. Zbylé přestupky se řešily domluvou.

Tisíce přestupků

Celkem městští policisté od zavedení protiepidemických opatření museli řešit tisícovky přestupků. Kontroluje se mimo jiné také dodržování zákazu vycházení a řeší se nedovolené shlukování. Prioritou pražských strážníků nadále podle mluvčí zůstává dohled na dodržování povinnosti mít zakryté dýchací cesty v MHD. Povinnost nosit roušky v MHD a všech vnitřních prostorách platí od 10. září.

Video  Havlíčkův vzkaz restauratérům a provozovatelům ubytování: Jakou mohou čerpat podporu v průběhu koronakrize?  - Pro Blesk Zprávy / Ministerstvo průmyslu a obchodu
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa