Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První den s respirátory místo roušek v Praze: Strážníci se soustředí zatím hlavně na lidi bez ochrany

Autor: ČTK - 
25. února 2021
15:26

Pražští strážníci dnes na nová pravidla pro nošení ochranných prostředků na exponovaných místech především upozorňují. Kolik případů, kdy lidé na sobě neměli respirátor, nanoroušku nebo dvě chirurgické roušky přes sebe, dnes hlídky Městské policie hlavního města (MPP) řešily, bude známo po 19:00, uvedla mluvčí MPP Irena Seifertová.

Strážníci se podle Seifertové při kontrole mimořádného opatření nadále soustřeďují zvláště na ty, kteří nemají na ústech a nosu žádnou ochranu. Takovým provinilcům hrozí pokuta ve výši až 10 000 korun nebo oznámení správnímu orgánu. Zatím v únoru k dnešnímu ránu příslušníci městské policie podle mluvčí zjistili 6700 porušení mimořádných opatření. Za celý leden jich bylo celkem 8680.

Povinnost mít zakryté dýchací cesty nedodrželo podle statistik pražské městské policie 5539 lidí. „Konkrétně v městské hromadné dopravě a souvisejících místech to bylo 3645 těchto porušení,“ uvedla mluvčí MPP. Provinilcům strážníci udělili na místě 190 pokut v celkové výši 31 200 korun. Dalších 27 případů bude řešit správní orgán. Zbylé přestupky se řešily domluvou.

Prioritou pražských strážníků jsou podle Seifertové kontroly vládních opatření v městské hromadné dopravě a souvisejících místech. Dále se kontroluje mimo jiné také dodržování zákazu vycházení a řeší se nedovolené shlukování. Celkem městští policisté od zavedení protiepidemických opatření museli řešit tisícovky přestupků.

Video  Povinné respirátory, prodloužený Antivirus i nejistý návrat školáků. O čem rozhodla vláda?  - ČTK
Video se připravuje ...

Stano1963 ( 25. února 2021 16:29 )

protože je zvýšený odpor a netěsnostmi člověk nadechne více vzduchu. Jde hlavně o těsnost ochranného prostředku, kdo má vousy, tak tomu nepomůže ani respirátor FFP3. Tak jsem se na jaře oholil, dvě roušky nezajistí lepší těsnost, lepší vyšla textilní rouška v kombinaci se zdravotnickou rouškou, je o tom dnes spousta textů od opravdových odborníků na ochranné prostředky, i od výrobců

Stano1963 ( 25. února 2021 16:16 )

vědci v USA dokázali, že dvě zdravotnické roušky nepomáhají víc, spíš jsou horší, takže strážníci postupují lépe než vláda, to je fakt smutné. Ve vládě nemají žádného překladatele ani odborníka, proto vyhlašují neustále nesmysly, aby je druhý den popřeli dalším nařízením

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa