Na zákaz shlukování a vycházení po 21. hodině upozornila skupinku deseti lidí hlídka strážníků v Lucemburské ulici na Praze 3 v pátek před 9. hodinou večerní. Vše mohlo proběhnout v klidu a skončit domluvou. To se ale nestalo a situace se vyhrotila.  

Video
Video se připravuje ...

Agresor zaútočil na strážníka. Nerespektoval zákaz shlukování a vycházení po 21. hodině. Skončil v poutech Městská policie Praha

Část skupinky se rozhodla opakovaných výzev neuposlechnout a argumentovala neplatností vládních nařízení. Jeden ze strážníků vyndal mobilní telefon a začal vše natáčet. Jednoho z mužů to pořádně rozčílilo a snažil se strážníkovi telefon vyrazit z ruky. „Mě si nikdo natáčet nebude,“ křičel agresor.  Výtržníkovi se nakonec podařilo boj o mobil vyhrát a strážníkovi ho po čtvrtém pokusu z ruky vyrazil. 

Skončil v poutech

Devětačtyřicetiletý útočník nemohl skončit jinak než v poutech. „Po přiložení osobních pout přestal být útočník agresivní, z obavy o svoje zdraví nalomené vysokým krevním tlakem a dušností však požádal o přivolání záchranné služby. Přestupky muže se nyní budou zabývat příslušné správní orgány,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Takový případ není zdaleka jediný, jen tento měsíc už stačili strážníci řešit 278 případů porušení zákazu nočního vycházení či shlukování. Často padaly i pokuty - strážníci udělili celkem 20 tisíc korun ve 42 případech.