První den plný umění

Období po letních prázdninách vzkvétá novými výstavami v mnoha muzeích a galeriích, které najdete po celé Bratislavě. Nejvíce uměleckých děl od gotiky až po současnost najdete ve výstavních prostorách Galerie města Bratislavy (GMB). Samotné budovy muzea moderního umění Danubiana a galerie Nedbalka jsou architektonickými skvosty. Řadí se mezi nejzajímavější výstavní prostory v Evropě. Najdete v nich současné umění od slovenských i zahraničních autorů. Zatímco Danubiana byla inspirována římskou galerií, Nedbalku přirovnávají ke Guggenheimovu muzeu v New Yorku.

.
Autor: Bratislava Tourist Board

Druhý den na kole

Jízda na kole patří v Bratislavě mezi oblíbené sporty. Ve městě i jeho okolí si určitě vyberete z husté sítě cyklistických tras. V okolí Dunaje a Moravy najdete mírné terény v prostředí lužních lesů. V Malých Karpatech se pro milovníky adrenalinu zase nacházejí i speciálně upravené tratě na sjezd nebo příjemné lesní cyklostezky. Vyzkoušet můžete také netradiční cykloprohlídky po Bratislavě s profesionály, kteří vás vezmou k Železné oponě nebo na hrad Děvín.

.
Autor: Bratislava Tourist Board

Třetí den se skvělým jídlem

Ochutnejte to nejlepší, co Bratislava nabízí. K městu neodmyslitelně patří restaurace nabízející jídla tradiční slovenské kuchyně. Brynzové halušky, lokše, pečená husa nebo kachna jsou samozřejmostí. Novým hitem jsou streetfoodové provozovny. Pro všechny gurmány se zde pořádá festival poulíčního jídla Street Food Park. Na náměstí před Starou tržnicí jsou několikrát do roka zaparkovány přívěsy a foodtrucky, které nabízejí kvalitní i chutná „pouliční jídla“.

.
Autor: Reštaurácia Zylinder

Bratislava CARD City & Region

Svých 72 hodin si naplánujte na webové stránce 72hodinovemesto.cz a užijte si Bratislavu naplno spolu s oficiální turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, která vám za výhodnou cenu umožňuje poznat a zažit to nejlepší, co město Bratislava i región nabízí.

www.visitbratislava.com

Realizované s finanční podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenské republiky
Autor: Bratislava Tourist Board