Nejdříve zvolte materiál

V prodyšné bavlně se nebudete potit. V létě totiž umožní proudění chladného vzduchu a v zimě naopak udrží teplo. Nejkvalitnější ložní prádlo je ze 100% česané bavlny s dlouhými vlákny příjemné na omak, s vysokou pevností i savostí, barevnou stálostí a bez rizika alergické reakce. Kvalitní povlečení od českého výrobce Zdeňka Staňka navíc vyniká originálním vzhledem, precizním ušitím a širokou nabídkou vzorů.

Podle ročního období i snadnosti údržby

V zimě oceníte teplý flanel, celoročně zase krepové povlečení, které se nemusí žehlit. Saténové a damaškové povlečení nebo třeba atlas vám dá luxusní pocit hebkosti.

Pohlídejte si gramáž

Gramáž je dána hustotou tkaní a pevností příze. Vysoká gramáž povlečení je příjemnější na omak a nesráží se při praní. Při teplotě 60 °C odstraníte nečistoty, roztoče, viry a bakterie, což ocení všichni alergici. Některé vyperete i na 95 °C.

Rozměry a zapínání

Povlečení je dostupné v běžných i atypických rozměrech a dá se nechat ušít na míru. Zajímavé jsou i osmidílné sady s ozdobnými povlaky na polštářky. Nezapomeňte na prostěradla a chrániče matrace.

Slaďte barvy a vzory

Do své ložnice si můžete vybrat povlečení v neutrálních barvách s nenápadnými vzory, anebo originální povlečení, které oživí každou ložnici. Povlečení může mít na sobě květinové, geometrické i abstraktní motivy. Výběr je velký a motivy sladíte s každou ložnicí. 

Rozdíly mezi materiály

  • Krepové povlečení: Krepové povlečení se nemjsí žehlit a ušetřený čas můžete věnovat třeba svým koníčkům. Materiál ze 100% prodyšné bavlny střídá zvrásněné a hladké puflování.
  • Bavlněné povlečení: Nestárnoucí 100% bavlněné povlečení má dlouhou životnost, atraktivní vzhled a díky přírodnímu materiálu je prodyšné, velmi příjemné na dotyk a šetrné k pokožce.
  • Flanelové povlečení: Flanelové povlečení je hebké a oblíbené. Příjemná tkanina je vyrobena ze 100% bavlny. V zimních měsících jej oceníte pro jeho příjemnou hřejivost.
  • Saténové povlečení: Saténové povlečení ocení všichni nároční klienti. V létě totiž chladí a v zimě hřeje. Bavlněný satén je špičkový produkt s příjemnou hebkostí, vysokou prodyšností, savostí a dlouhou životností.
  • Damaškové povlečení: Pro všechny alergiky a astmatiky i ubytovací zařízení je vhodné povlečení, které se dá vyprat na 95 °C a má dlouhou životnost.

Dětské povlečení

Všechny děti ocení kvalitní dětské povlečení i povlečení do postýlky s dětským motivem. Bohatá škála vzorů natištěných na hladké bavlně a bavlněném krepu je doplněna o licenční povlečení s pohádkovými postavičkami a oblíbenými hrdiny.