Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odsud se rozšířil koronavirus: Oblíbený trh s živými tvory dezinfikují před znovuotevřením!

Autor: rc - 
4. července 2020
20:44

Čínské úřady se rozhodly uzavřít pekingský trh, který zásoboval město masem a zeleninou! Trh Xinfandi, který úřady uzavřely v polovině června, měl být novým ohniskem koronaviru ve městě. Rázem se jindy přelidněný trh stal městem duchů. V jeho uličkách se pohybují pouze hygienici v ochranných oblecích, kteří dezinfikují tamní regály.

Trh Xinfandi je hlavní tepnou města Pekingu. Až 80 % čerstvých potravin a masa v Pekingu pochází právě z tohoto trhu. Většina případů onemocnění koronavirem byla spojována s trhem Xinfandi. V polovině června se ho však tamní úřady rozhodly uzavřít kvůli podezření, že se stal ohniskem nové nákazy koronaviru. Zaměstnanci trhu se ocitli v karanténě a trh zůstal opuštěný.

Místo nakupujících a prodejců se na trh vydalo 150 hygieniků v ochranných oblecích a s postřiky a začali trh dezinfikovat. Dezinfekce se neodehrává pouze uvnitř trhu, hygienici dezinfikují i dodávky a kamiony, které trh zásobovaly. Podle informací britského deníku Daily Mail se zdá, že město má pandemii zcela pod kontrolou. Ve středu Peking oznámil, že jsou pouze tři nové případy nákazy. „Po dokončení dezinfekce bude možné prodej obnovit. Doufáme, že se to stane co nejdříve,“ uvedl pro CCTV Zhang Liubo z Čínského centra pro kontrolu nemocí a prevence.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa