Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starosta udal syna a synovce. Odvezl je na policii po nelegálním koronavečírku

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
3. července 2020
14:41

Všeobecné uznání veřejnosti si podle BBC vysloužil kolumbijský starosta Carlos Higgins Villanueva, který nahlásil vlastního syna na policii za to, že mladý muž porušil opatření proti šíření koronaviru. Tím se v Kolumbii nakazilo již přes 102 tisíc lidí, 3650 z nich zemřelo. Podle starosty on a jeho rodina musí jít příkladem a jako první respektovat a dodržovat zavedené restrikce.

Higgins, starosta asi 19tisícového města Juan de Acosta, uveřejnil na sociálních sítích fotografie, které zachycují, jak veze svého syna, synovce a rodinného přítele na policejní stanici. Policisty údajně požádal, aby se s narušiteli nařízení vypořádali tak, jak uznají za vhodné.

Starosta předal syna policii za porušování karantény: Musím jít příkladem, vysvětlil svůj čin. Starosta předal syna policii za porušování karantény: Musím jít příkladem, vysvětlil svůj čin. | Twitter Carlose Higginse Villanueva

Syn, synovec a přítel si užívali na party

Všechny tři někdo předtím natočil, jak slaví den otců. Nejenže se večírek konal v hodinách, kdy platil zákaz vycházení, na oslavě se navíc prodával alkohol, což bylo v rozporu s nařízením o jeho zákazu o víkendu, kdy se party konala.

Higgins se domnívá, že on a jeho blízcí mají jít příkladem. „Členové mé rodiny musejí respektovat pravidla v první řadě. Nedovolím, aby ohrožovali životy místních jen proto, že se jim zachtělo dát si pár skleniček,“ napsal na twitter. Kolumbijský stát Atlántico, kde město Juan de Acosta leží, má druhý nejvyšší počet nakažených koronavirem v zemi.

„Mám doma ještě mladší syny a jejich bratr k nám mohl zanést virus, kdyby se nakazil,“ navázal Higgins. „Chtěl jsem jít příkladem po naši komunitu a ukázat jim, že všichni musíme respektovat daná pravidla,“ dodal.

„Starosta si zametl před vlastním prahem“

Narušitelům byly nakonec uloženy veřejně prospěšné práce. Starostovým jednáním se inspirovalo vedení města v kampani, která nabádá k dodržování restrikcí. Její slogan nyní zní „Pokud tě uvidím na party, jak piješ, jsi venku, hraješ fotbal nebo chodíš po návštěvách, tak to na tebe řeknu a půjdeš na policii“. Obyvatelé města podle BBC starostovi tleskají a říkají, že jeho čin naplňuje rčení o tom, že si člověk má nejdříve zamést před vlastním prahem.

ANO_nam_bude_lip ( 3. července 2020 16:02 )

ANO, příkladný soudruh. Takové charaktery potřebujeme!
Čest práci!

lunatic ( 3. července 2020 15:50 )

Starosta byl z bolívijské líhně občanského hnutí "Bude líp"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa