Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Živí pacienti budou ležet v rakvích?! Firma přišla se šokujícím řešením koronavirové krize

Autor: rc - 
16. května 2020
17:59

S šokujícím výrobkem přišla reklamní společnost sídlící v kolumbijské Bogotě. Společnost vyrobila kartonové nemocniční postele, které se dají snadno použít i jako rakve! Postele unesou až 140 kg a stojí v přepočtu pouhých 2 140 Kč.

Nový typ koronaviru se rozšířil do celého světa a na svědomí má statisíce životů. Nemocnice jsou přetížené a zdravotníci pracují do vyčerpání, aby zachránili lidské životy. Ve švech praskají i márnice. Mrtvá těla není kde skladovat.

Šokující případ se stal v americkém městě New York, kdy obyvatelé cítili příšerný zápach, který se linul z tamního pohřebního ústavu v Brooklynu. Policie posléze podle informací britského deníku Daily Mail našla v nechlazených nákladních vozech až sto lidských těl, které byly v rozkladu. „Už týdny tam byly nákladní vozy plné těl. Mohli jste cítit zápach smrti. Vím, že je pandemie, ale tohle je šílené. Je to zvrácené,“uvedl svědek Jay Fredo.

Pomoci přetíženému systému se rozhodl manažer reklamní společnosti Rodolfo Gómez. Rodák z kolumbijské Bogoty vymyslel postele, které jsou vyrobeny z kartonu. Navíc tyto speciální postele mohou být lehce předělány na rakev! Gómezův výrobek unese až váhu 140 kg a stojí pouhé 2 140 Kč.

Gomeze inspirovala situace v Ekvádoru a rodné Kolumbii. Tamní úřady zaznamenávají desítky tisíc nemocných a tisícovky mrtvých. Nemocnice a jiná zdravotnická zařízení nemají dostatek postelí a navíc lidé nemají finance, aby mohli pro své blízké zesnulé koupit rakve. „Chudé rodiny nemají jak zaplatit za rakev,“ uvedl Gomez s tím, že na designu postelí pracoval se soukromou klinikou.

ostuda ( 16. května 2020 19:31 )

neměli by je, dokud ten karton nepromočej, ještě radši zavčas zaškrtit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa