Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes čekal 2 měsíce na zamrzlém moři na návrat svého páníčka: Nakonec ho zachránili

Autor: shp - 
8. května 2020
15:49

Tento na kost promrzlý, vystrašený, ale přesto roztomilý pejsek se jmenuje Černiš. Jeho příběh je velmi smutný. Dva měsíce věrně čekal na zamrzlém moři u ruského města Magadan, než se vrátí jeho páníček. Nedočkal se. Naštěstí ho zachránili dobří lidé.

Že ho páníček opustil, zlomilo Černišovi srdce. Věrný a láskyplný čtyřnožec dva měsíce běhal po zamrzlém moři v teplotách pod nulou a živil se kdoví čím. Jenže jeho majitel se nikdy nevrátil.

Rybáři ho viděli, jak se trápí. Občas mu hodili nějakou rybu k snědku. Bylo jim ho líto, a tak se ho snažili chytit. Jejich pokusy však nedopadly dobře. Pejsek jim vždycky utekl na zamrzlé moře.

Ochránci zvířat ho zachránili

Černišův smutný příběh se donesl i k ochráncům zvířat, kteří se ho rozhodli zachránit. Obavy jim dělalo zejména tající moře. Chycení psa však nebylo nic snadného. Honit ho museli na sněžném skútru.

Střelili do něj uspávací šipku, a když byl omámen, polapili ho do rybářské sítě. Chudák štěkal a naříkal. Nevěděl, že se mu snaží pomoci. Chytit se ho ale nakonec podařilo. Teď je konečně v teple.

Psův návrat do civilizace

„Pes žil poblíž kraje ledu dva měsíce. Odmítal se pohnout. Zvíře tam evidentně nechal někdo, kdo nasedl na loď a odplul,“ prohlásila mluvčí ruských ochránců zvířat. Teď už si Černiš opět zvyká na lidi.

luklovah ( 8. května 2020 19:54 )

Majitel psa je pěkná kurv..

Zobrazit celou diskusi