Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Štěňátko se zřítilo z mostu: Do zamrzlé vody padalo 12 metrů! Pak se stal zázrak

Autor: shp - 
17. února 2021
19:36

Jedenáctiměsíční štěně italského vodního psa mělo namále. Při procházce po rustikální cestě ve skotském Prestwicku uklouzlo a spadlo z mostu. Do zamrzlé řeky padalo celých dvanáct metrů. Po dopadu pejsek Monty prorazil led a začal se topit v řece.

Phil Hobbins byl na procházce se svou rodinou, se kterou venčil mladičkého hafana Montyho. Drama začalo, když se přiblížili k Oswaldově mostu, který vede přes řeku Ayr. Štěně na něm uklouzlo a zřítilo se do ledové vody. Incident se odehrál v počasí, kdy teploty klesaly pod nulu.

Neštěstí na mostě

Nejsou tam žádná auta, je to venkovská cesta, takže jsme nic nečekali. Ale bylo mrazivo, a když vyskočil, aby se podíval na vodu, uklouzl a spadl přes okraj. Padal alespoň 12 metrů na led a prorazil ho naskrz do vody. Měl to být smrtící pád,“ řekl Phill Hobbins webu Daily Star.

Kdyby se dostal do prostředního místa, kde jsou pod tím kameny, byl by mrtvý. Ale dostal se na konec, kde byl led a voda, což mu dalo šanci,“ pokračoval Phill, který do mrazivé vody skočil, aby z ní pejska dostal. Následně s ním pospíchal na veterinu v Kilmarnocku.

Pes dostal transfúzi krve

Tam dostal transfúzi krve, aby nezemřel kvůli svému vážnému zranění. „Panika se dostavila, protože dýchal mělce a pomalu. Všichni jsme byli rozrušení a vystrašení. Sestra se na něj jednou podívala, vzala ho a utíkala s ním dovnitř,“ popsal dramatické chvíle otec rodiny.

Montyho dásně byly bílé a jeho hrudník zněl nenormálně. Udělali jsme mu rentgen a ultrazvuk a zjistili, že má vážné vnitřní krvácení. Jeho hrudník se naplňoval velkým množstvím krve a vzduchu, což mu znemožňovalo dýchání. Museli jsme se s tím okamžitě vypořádat,“ řekl veterinář Simon Patchett.

Po záchraně vrtěl ocáskem

Pejskovi odsáli z hrudníku krev a dostal transfúzi. Naštěstí se z pádu zotavil a po čtyřech dnech mohl být propuštěn domů. Když si ho rodina přijela vyzvednout, štěstím vrtěl ocasem. „Je to zázrak, měl při pádu zemřít,“ uzavřel Hobbins vyprávění o neštěstí svého pejska.

Video  Molly chtěl useknout hlavu mačetou. Za týranou fenku vytáhl do boje i europoslanec  - Kateřina Lang, Naděje pro 4 packy, o. s.
Video se připravuje ...

frantacizek ( 17. února 2021 20:45 )

se nedivím, že tam spadl, nemůže si vidět pod nohy, má účes jak Boney M, ale fajny

Zobrazit celou diskusi