Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pejsek omylem cestoval po moři 2000 km. Než se našla jeho panička, utratili ho

Pes byl k smutku paničky utracen.
Pes byl k smutku paničky utracen.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
17. března 2019
20:18

Velmi smutný zvířecí příběh se odehrál na lodní trase z Thajska do Hongkongu. Když do přístavu na ostrově Tsing Yo připlula po 2000 km dlouhé plavně nákladní loď, byl na její palubě objeven pejsek. I když se okamžitě začala hledat jeho panička, skončil osud zvířete tragicky.

Člen posádky pejska, který vypadá jako zástupce rasy Jack Russell teriér, vyfotil a jeho snímek sdílel na sociálních sítích. Čtyřnožec byl poté předán podle předpisů hongkongským úředníkům, uvedl Daily Mail.

Paničku našli, ale bylo pozdě

Byť je to k nevíře, jeho paničku – ženu z Bangkoku - se skutečně podařilo najít. Jenže jaké bylo její smutné překvapení, když zjistila, že její mazlíček již nežije. V Hong Kongu ho totiž utratili.

Skupina ochránců zvířat Watchdog Thailand zdrcenou ženu informovala o tom, že jim úřady sdělily, že byl pes utracen z „obav o veřejné bezpečí a zdraví obyvatel.“ To vyvolalo vlnu nevole u milovníků zvířat po celém světě.

Prý mohl mít vzteklinu

Po vyšetření veterinářem nebyly nalezeny žádné zdravotní záznamy ani průkaz. Kvůli tomu byl pes podezřelý z toho, že pochází z oblasti s epidemií vztekliny,“ citovali ochránci úřady. A to byl právě oficiální důvod, proč musel pes zemřít.

Taurus70 ( 18. března 2019 13:06 )

Lide jsou kreteni😦😦😵

mak ( 17. března 2019 20:48 )

JR takhle teda fakt nevypadá.... 😆 Každopádně ho snědli, no. Jeste ji mohli nauctovat cestovné a peci..... Co ma co kde co pes delat sam....🙄

Zobrazit celou diskusi