Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Štěňátko čivavy unesl dravec a pustil ho z výšky na zem: 450gramový pejsek pád zázrakem přežil

Autor: shp - 
22. ledna 2019
18:00

Malinký pejsek vážící pouze 450 gramů přežil svou vlastí smrt. Štěně čivavy unesl jestřáb, který si na něm chtěl pochutnat. Jenže poté, co ho pustil z drápů v texaském Austinu, si padajícího zvířátka všimla skupina dělníku na stavbě. Okamžitě mu přispěchali na pomoc.

Tohohle drobounkého chlapíka odnesl jestřáb a pak ho pustil z výšky. Chtěli bychom vám představit tuto nugetku, které všichni říkáme zázračné štěně. Je totiž zázrak, že nejenom přežil, ale že jeho zranění jsou jen lehká,“ uvedl útulek Austin Animal Center na svém Facebooku.

Štěňátko nemá žádné zlomeniny. Utrpělo pouze škrábance od drápů dravce. Veterináři dali pejska do prozatímní péče jedné z místních rodin, která se o něj postará do doby, než bude připraveno k adopci. Takto se již postarala o řadu dalších čtyřnožců v nouzi.

Vzhledem k příběhu, který stojí za pejskovou záchranou, dostalo štěně jméno Tony Hawk. To odkazuje jednak na nejslavnějšího skateboardistu všech dob, ale hawk zároveň znamená v angličtině jestřáb. „Jsme tak šťastní, že tento bojovník bude žít,“ řekla veterinářka Lindsay Riddick Televizi KVUE. 

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi